Hitnoj falilo vozila, pa su vatrogasci vozili ljekare na teren

I dok je zbog nepredviđenih aktivnosti dežurna ekipa Službe zaštite i spasavanja morala biti na terenu kako bi ukazivala pomoć iz domena za koji nije baš u nadležnosti, dotle se njihov dežurni kolega, koji je ostao sam u vatrogasnoj stanici, nadao da se ne desi neki požar ili druga nepredviđen poziv jer bi se našli u ozbiljnom problemu, kako vratiti ljude sa terena
68 pregleda 21 komentar(a)
Vatrogasna služba BUdva, Foto: Vuk Lajović
Vatrogasna služba BUdva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.05.2015. 05:30h

Pripadnici budvanske Službe zaštite i spasavanja juče su bukvalno preuzeli ulogu tamošnje Hitne pomoći.

Vatrogasci su, zbog nedostatka vozila te službe, priskočili u pomoć i odvezli ljekarsku ekipu da na magistralnom putu nedaleko od Brajića pruži pomoć motociklisti Andriji Ivanoviću. Ivanović je pao sa motora i zadobio povrede.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je Ivanović povrijeđen dogodila se oko 14.30 časova, nedaleko od spomenika Piramida, nadomak Brajića.

Popović je, iz zasada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad motociklom i pao na cestu.

Nakon što je slučaj prijaveljen policiji i pozvana Hitna pomoć, morali su da reaguju vatrogasci, jer u Hitnoj službi nije bilo slobodnog vozila.

Vatrogasci su “pokupili” ljekarsku ekipu i odmah krenuli na lice mjesta, udaljeno 15 kilometara od Budve ka Cetinju.

Kada su ljekari Ivanoviću ukazali pomoć, vatrogasci su sačekali da stigne vozilo Hitne službe, a onda krenuli do drugog povrijeđenog.

Popović, koji je van životne opasnosti, transportovan je u cetinjsku Opštu bolnicu.

U budvanskoj vatrogasnoj službi “Vijestima” je rečeno da su odmah nakon te intervencije, imali još jedan poziv koji je ponovo bio iz domena Hitne službe.

Javljeno im je da je samo par kilometara dalje, u selu Uglješići, na putu od Brajića ka Cetinju, sa nekoliko metara visoke kamene međe, na kamenu podlogu pao mještanin Željko Ivančević.

Vatrgosci su reagovali i veoma brzo stigli u Uglješiće.

Oni su ukazali pomoć povrijeđnom Ivnčeviću, smjestili ga u privatno vozilo njegovog komšije, a potom je i on transportovan u cetinjsku bolnicu, gdje je i hospitalizovan.

Vatrogasci pričaju da je u vrijeme dok je “zbog nepredviđenih aktivnosti” dežurna ekipa Službe zaštite i spasavanja bila na terenu i pomagala medicinskom osoblju, njihov dežurni kolega ostao sam u vatrogasnoj stanici.

Kazali su da bi nastao ozbiljan problem da je negdje buknuo požar, ili se desilo nešto nepredviđeno, dok su oni bili na terenu sa Hitnom službom.

Bonus video: