URA nudi pravnu pomoć otpuštenim radnicima Željezare

"URA Nikšića poziva Vladu Crne Gore, rukovodstvo Opštine Nikšić i sindikate da se aktivno uključe u rešavanje položaja radnika Željezare, koji je od dolaska "strateškog" partnera iz Turske doveden na nivo nedostojan čovjeka. "
8 komentar(a)
Ujedinjena reformska akcija, Foto: Građanski pokret
Ujedinjena reformska akcija, Foto: Građanski pokret
Ažurirano: 09.05.2015. 13:18h

Inicijalni odbor Građanskog pokreta URA Nikšić izražava najoštriji protest povodom otpuštanja 12 radnika Željezare Toščelik Nikšić.

"Ovakvim odnosom prema radnicima Željezare još jednom se potrvrđuje da je ovoj vlasti na poslednjem mjestu briga o radnicima, iako svaka uređena država počiva na radničkoj klasi i njoj pridaje najveću važnost", navodi se u saopštenju.

"Ovakav odnos prema radnicima Željezare posebno dobija na težini kada se zna da je Vlada Crne Gore saopštila da je ovo najuspješnija privatizacija u Crnoj Gori. Kako li je tek radnicima u preduzećima koja nijesu "uspješno" privatizovana?"

URA Nikšića poziva Vladu Crne Gore, rukovodstvo Opštine Nikšić i sindikate da se aktivno uključe u rešavanje položaja radnika Željezare, koji je od dolaska "strateškog" partnera iz Turske doveden na nivo nedostojan čovjeka. URA otpuštenim radnicima nudi besplatnu pravnu pomoć.

"Ovih 12 otkaza je prava slika odnosa ove vlasti prema kolektivu koji je u najvećoj mjeri učestvovao u izgradnji Crne Gore. Vrijeme je da se ovakvim maćehinskim odnosom prema Željezari, ali i prema drugim firmama u Crnoj Gori stane na kraj, a jedino rešenje je za to da se ovakva nedomaćinska vlast što prije smijeni i pravdi privedu svi koji su najodgovorniji za ekonomski sunovrat. Kako Željezare, tako i cijele nikšićke privrede koja je po svojoj razvijenosti osamdesetih godina bila prepoznata ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu", navodi URA u saopštenju.

Bonus video: