Kolašin: Gradonačelnica primila mlade muzičare

Prijemu u kabinetu predsjednice prisustvovali su direktorka škole Ružica Rakočević i nastavnici nagrađenih učenika
311 pregleda 2 komentar(a)
muzičari, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
muzičari, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.05.2015. 14:23h

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović danas je u svom kabinetu upriličila prijem za učenike Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koji su na, nedavno završenom, XLII Muzičkiom festivalu mladih Crne Gore osvojili vrijedne nagrade.

Na festivalu koji je održan u Herceg Novom mala kolašinska pianistkinja Gala Dulović, koja je u klasi nastavnika Vanje Šćepanovića, osvojila je Zlatnu Liru. Trio harmonika u sastavu Milena Rondović, Aneđela Vlahović i Milena Drakul, u klasi nastavnice Ivane Peković , nagrađene su Srebrnom lirom. Nađa Grdinić, Anđa Raketić i Tara Dulović , koje su činile trio gitara, a sviraju u klasi nastavnice Milene Vračarić, dobitnice su Srebrne lire.

Čestitajući nagrađenim učenicima Vuksanović je kazala da je važno da kolašinska opština ima muzičku školu.

„Važno je i da naša djeca imaju mogućnost da se muzički obrazuju. Činjenica je da su mnogi naši sugrađani, koji su pohađali tu školu, završili i Muzičku akademiju i postigli zavidne rezulate van naše sredine. Sve to je i potvrda je da su naša djeca muzički talentovana", kazala je Vuksanović , uručujući nagrađenim učenicima simbolične poklone.

Prijemu u kabinetu predsjednice prisustvovali su direktorka škole Ružica Rakočević i nastavnici nagrađenih učenika.

Bonus video: