Besplatni pozivi ka Nepalu hit na netu: Braćo nijeste sami

Fejsbuk grupa “Crnogorci u Nepalu” sakupila je juče više od 5.000 lajkova, a iz “In taksija” su obećali da će besplatno voziti do Nepala sve Crnogorce koji u toj državi imaju rodbinu
134 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2015. 05:54h

Odluka Telekoma da do kraja maja ne naplaćuje pozive i poruke ka Nepalu, pogođenom katastrofalnim zemljotresom, “zapalila” je juče društvene mreže i portale u regionu.

Mnogi su se našalili na račun toga, ukazavši da je riječ o antireklami.

Fejsbuk grupa “Crnogorci u Nepalu” sakupila je juče više od 5.000 lajkova, a iz “In taksija” su obećali da će besplatno voziti do Nepala sve Crnogorce koji u toj državi imaju rodbinu.

“Kad može Telekom, možemo i mi malo pomoć”.

Iz Telekoma juče nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” da li smatraju da su, priključivši se akciji Dojče Telekoma, postigli neželjeni efekt.

Nijesu odgovorili ni koliko je u proteklih godinu dana naplaćeno na ime poziva i poruka iz Crne Gore prema Nepalu.

Umjesto toga, pozvali su se na saopštenje od prije dva dana, u kojem piše da do kraja maja neće naplaćivati pozive iz fiksne mreže i pozive i poruke iz mobilne prema Nepalu, koji je nedavno pogođen katastrofalnim zemljotresom.

“Ne zovite do sutra kumimo ve kapicom, e bismo prilegli malo. Svako dobro!”, jedan je od komentara na FB stranici.

Među šaljivim komentarima na Fejsbuku je i predlog za sljedeću akciju Telekoma:

“Nova preekstra ponuda - 12 minuta besplatnih poziva ka Farskim ostrvima za sve plavooke korisnike T-coma sa položenom c kategorijom do kraja mjeseca”.

Bilo je i onih koji su odlučili da se pjesmom “priključe akciji”.

“Poručite dalaj lami, braćo naša, nijeste sami! Crna Gora nije mala, proteže se do Nepala!”.

Mnogi su apelovali i da se otvore donatorske sms linije, kako bi građani uplatili novac ugroženom stanovništvu.

U katastrofalnom zemljotresu poginulo je više od sedam hiljada ljudi, a duplo više je povrijeđeno.

Pljevaljski sir, riba iz Nepala i hotlajn

“Zna li neko kakvo je stanje u Pokhari? Ne javlja mi se brat od tetkine strine, treba neki sir slani iz Pljevalja da mu pošaljem...”, jedan je od komentara na vijest o akciji Telekoma.

Besplatni pozivi i poruke inspirisali su jednog korisnika Fejsbuka da napiše da će akciju iskoristiti da pozove “jednu ribu iz Nepala što sam je upozna' u Sutomore 2001. godine”.

Bilo je interesovanja i za hotlajn brojeve u Nepalu, kako bi se do kraja mjeseci iskoristila “darežljivost” Telekoma, odnosno besplatni pozivi.

Galerija

Bonus video: