Prelević: I kriminalci drže lekcije o poštenju

Od preuzimanja krivičnog gonjenja protiv Piperovića nisam ' pobjegao', već za tu radnju nisam imao saglasnost oštećene S. Č.
1034 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Prelević, Foto: Savo Prelević
Dragan Prelević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2015. 13:39h

Advokat Dragan Prelević, reagovao je juče na izjavu kolege Zorana Piperovića, koji ga je, između ostalog, optužio da je u slučaju S. Č. “odigrao prevarantsku rolu, uzeo novac i pobjegao”...

“U tekstu 'To nepočinstvo vidi Crna Gora', objavili ste netačne činjenice i uvredljive komentare na moj račun, citirajući Zorana Piperovića koji je ponovio jednu od svojih laži da sam kao punomoćnik oštećene S.Č. uzeo pare, da sam bio plaćen, i to preko 100.000,00 eura, pa još i da me je platila Evropa. Ove tvrdnje su u cjelini neistinite, a zbog javnosti i drugih lica koje ovim lažima Piperović pokušava da omalovaži, dužan sam da ih demantujem. Sve pravne usluge koje smo pružili u ovom slučaju bile su besplatne, a naplaćeno je samo oko 1.500 eura materijalnih troškova.

Takođe, Piperović likuje nad činjenicom da njegova žrtva S.Č., odnosno njeni punomoćnici, nisu preduzeli privatno gonjenje, kad je od toga već odustalo njegovo državno tužilaštvo. Od preuzimanja krivičnog gonjenja protiv Piperovića nisam 'pobjegao', već za tu ozbiljnu radnju nažalost nisam imao saglasnost oštećene, koja je jedva sačuvala živu glavu odlaskom iz Crne Gore.

Mojoj klijentkinji i njenoj djeci su konstantno, kao što to odlično Piperović zna, upućivane prijetnje smrću, pri čemu ona, osim slobode, od Piperovića i njegovih kolega i ponovnog viđenja svoje djece ništa drugo nije željela. Nije neobično da se krminalci koji se izvuku od odgovornosti, prepuste euforiji nekažnjivosti i počnu drugima da dijele lekcije o poštenju. Ali u Piperovićevom slučaju to traje već skoro 12 godina, u kojima brojni ljudi, uključujući i mene, trpe najrazličitije uvrede, prijetnje i laži koje ovaj besomučno plasira.

Nadam se da će ubuduće Piperović da se drži istine i da bude srećan što živi u Crnoj Gori radi čijih se tzv. viših interesa spasio zatvora, što je primljen u Advokatsku komoru, iako je kao nedostojan razriješen tužilačke funkcije, što se, umjesto da vrati novac od trgovine ženama, još naplatio od te iste države, što mu je na raspolaganje stavljen pravosudni sistem da bi diskreditovao svoju žrtvu i posebno što što je omiljeni lik nekih crnogorskih medija”, piše u reagovanju advokata Dragana Prelevića.

Piperović je reagovao nakon što su tri NVO Sigurna ženska kuća, Akcija za ljudska prava (HRA) i Centar za ženska prava zatražile od vrhovnog državnog tužioca da podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv pravosnažne, osuđujuće presude Moldavki Svetlani Čabotarenko (S.Č.).

Moldavka je u odsustvu osuđena na godinu zatvora, zbog davanja navodno lažnog iskaza u krivičnom postupku u kome je 2002. u svojstvu žrtve trgovine ljudima svjedočila o svom fizičkom zlostavljanju, primoravanju na prostituciju i preprodavanju. Postupak protiv S. Č. vodio se po tužbi Piperovića i Ekrema Jasavića, koje je, između ostalih, označila kao organizatore prisiljavanja na prostituciju.

Advokat Prelević, suprug je direktorice HRA Tee Gorjanc- Prelević.

Bonus video: