Članovi SSCG doborovoljno dali krv, pošumljavali brdo Ljubović

0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2015. 12:33h

Dobrovoljnim davnjem krvi i ekološkom akcijom pošumljavanja dijela brda Ljubović Savez sindikata Crne Gore obilježio je 1. maj Međunarodni praznik rada.

Kako je saopšteno SSCG je u ovogodišnjim aktivnostima povodom Međunarodnog praznika rada stavio akcenat na mlade i da se praznik rada proslavi upravo radom.

Rukovodstvo Saveza sindikata je organizovano dalo krv u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, dok su članovi Odbora mladih Saveza sindikata su ekološkom akcijom pošumljavanja dijela brda Ljubović.

"Kao i prošle godine, i ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog praznika rada želimo da posvetimo mladima, te da pokažemo da smo društveno odgovorni. Rukovodstvo je odlučilo dati krv, jer smo svjesni da takav dobrovoljan doprinos može nekome spasiti život. Odbor mladih SSCG se sa druge strane, odlučio na akciju pošumljavanja, što pored konkretne građanske i ekološke dimenzije ima i simboličnu, u smislu da su mladi spremni da na Praznik, neradni dan, rade i ulažu u svoju zemlju i da žele da se ostvare u svojoj zemlji", jazao je generalni sekretar SSCG Marko Nikčević.

Predsjednik Mladih SCG, Marko Simović, je rekoa da Sindikat sadi stabla, izdanke, za koje se nada da će rasti:

"Kao što će, nadamo se, rasti i radnička prava u Crnoj Gori, da će im biti pružena šansa da se na najkvalitetnije mogući način razvijaju i za uzvrat obezbjeđuju blagostanje državi, ili pak u ovom slučaju našim sugrađanima u vidu čistog kiseonika, ali prijatnog ambijenta u kojem će moći da se opuste na kraju napornog i odgovornog radnog vremena. Akcija je organizovana u saradnji sa opštinskim službama glavnog grada, na čelu sa JP Zelenilo Podgorica. Zahvaljujemo se i privredniku iz Nikšića, Luki Maksimoviću, koji je donirao sadnice", rekao je Simović.

U sklopu akcije posađeno je 400 stabala, a na tom potezu je postavljen i parkovski mobilijar.

Galerija

Bonus video: