Ruski vojnik gazi "svastiku" i NATO

Bilbord je postavio Mirovni pokret "Ne u rat - Ne u NATO“
104 pregleda 199 komentar(a)
bilbord Bar, Foto: Radomir Petrić
bilbord Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.04.2015. 13:40h

Bilbord “zahvalnosti” Ruskoj Federaciji postavljen je u Baru, povodom obilježavanja 9. maja, Dana pobjede nad faši zmom.

"9. maj, Dan pobjede - hvala Vam što postojimo“, piše sa obje strane bilborda koji je postavio Mirovni pokret “Ne u rat - Ne u NATO “ ispred zgrada u kojima su smješteni Osnovni sud, osnovni tužilac, političke partije i Opština Bar.

Na plakatu je i georgijevska lenta, tradicionalno rusko znamenje koje se nosi svakog 9. maja, i ruski vojnik u strojevom koraku, a ispod njegovih nogu su nacističke zastave i amblemi NATO-a.

Predsjednik Mirovnog pokreta Gojko Raičević saopštio je da je to "samo jedna od planiranih aktivnosti" povodom obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, čija je centralna svečanost 9. maja u Moskvi.

“Ruski vojnik je simbol mira koji je vladao Evropom sve do agresije NATO-a na Republiku Srpsku i SR Jugoslaviju. U nadi da će pobijediti razum i da će svijetom zavladati mir, ovo je i podsjećanje kako su prošli nacisti i upozorenje kako bi prošli neonacisti i naš skromni poklon sugrađanima ruske nacionalnosti i znak zahvalnosti oslobodiocima”, kazao je Raičević.

On je naglasio da Mirovni pokret, za razliku od aktuelne vlasti koja promoviše ulazak Crne Gore “u okupacione vojne strukture kao što je NATO“, baštini slobodarske vrijednosti i tradiciju naroda “sa prostora kome pripadamo”.

"Posebno cijenimo presudnu ulogu Rusije u pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu“, istakao je on.

Bonus video: