URA: Zbog cijena građani zaobilaze gradsku garažu u Bijelom Polju

Predstavnik Ujedinjene reformske akcije, Aleksandar Srdanović, podsjeća da je bjelopoljska gradska garaža počela da radi prije mjesec
71 pregleda 5 komentar(a)
URA, logo
URA, logo
Ažurirano: 27.04.2015. 14:32h

Kroz definisanje cijene parkinga u gradskoj garaži u Bijelom Polju problem parking prostora u centralnoj zoni grada nije riješen, već povećan, ocijenili su u Građanskom pokretu Ujedinjena reformska akcija (URA).

Predstavnik Ujedinjene reformske akcije, Aleksandar Srdanović, podsjeća da je bjelopoljska gradska garaža počela da radi prije mjesec.

„Kako je počela, bolje i da nije. Građani je zaobilaze u širokom luku zbog visoke cijene usluge pa je pitanje koje se samo po sebi nameće zašto je građena i kome služi“, naveo je Srdanović u saopštenju.

Izgradnja gradske garaže koštala je 1,3 miliona eura, a finansirana je novcem poreskih obveznika i Evropske komisije.

„Uz najveću cijenu koštanja po parking mjestu u regionu, Bjelopoljci su dobili i nevjerovatno skupu uslugu, od 50 centi po satu (skuplje nego u podgoričkoj prvoj zoni), pa je broj parkiranih automobila u garaži u svakom trenutku znatno manji od broja koji bi pokazao ekonomsku i svaku drugu opravdanost. Ovaj obim iskorišćenosti kapaciteta gradske garaže na godišnjem nivou teško da će moći da pokrije par mjesečnih bruto zarada svih zaposlenih u Javnom preduzecu Parking servis", smatra Srdanović.

Više je nego očigledno, kako je dodao, da kroz definisanje cijene parkinga po satu, opšte dobro i javni interes nijesu bili motiv lokalnoj upravi prilikom izgradnje ovog objekta.

„Lokalna uprava, koja je kroz svoje javno preduzeće odredila ovako astronomsku cijenu, ne samo da je učinila garažu praktično nedostupnom našim sugrađanima, već se bahatim, nerazumnim i osionim odnosom narugala i njihovom, izuzetno niskom životnom standardu“, ocijenio je Srdanović.

Problem parking prostora u centralnoj gradskoj zoni nije riješen već je uvećan, a, kako je naveo, u lokalnoj vladajućoj koaliciji su zadovoljni jer su kroz ovaj projekat zaposlili petnaestak partijskih aktivista i stvarajući "događaj" osvježili iluziju po kojoj se grad dinamično razvija i normalno živi.

„Građanski pokret URA se snažno zalaže da se već danas prekine sa društvenim autizmom koji podstiče vlast, da se prestane sa zamajavanjem javnosti pričama o razvoju, da se prekine suicid grada, iako svjesni da je to nerealno očekivanje kada je aktualna vlast u pitanju, jer oni drugačije ne umiju ili neće. Vlast vođena ličnim i partijskim interesima nikako ne može biti dobra vlast i naš osnovni zadatak je da u narednom periodu građanima još jednom potvrdimo ono što i sami znaju, a to je činjenica da je lokalna vlast u Bijelom Polju apsolutno nesposobna da rješava njihove probleme na kvalitetan način i da bude profesionalan servis građanima“, zaključio je Srdanović.

Bonus video: