URA BP: Astronomskom cijenom parkinga, vlast se narugala građanima

Aleksandar Srdanović, član Grđanskog pokreta URA kazao je da će ovaj obim iskorišćenosti kapaciteta gradske garaže na godišnjem nivou teško moći da pokrije par mjesečnih bruto zarada svih zaposlenih u Javnom preduzeću "Parking servis"
84 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Srdanović, Foto: Građanski pokret URA
Aleksandar Srdanović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 27.04.2015. 11:41h

Bjelopoljska gradska garaža je prije mjesec dana počela sa radom, a kako je počela bolje i da nije, tvrdi Aleksandar Srdanović, član Grđanskog pokreta URA.

"Građani je zaobilaze u širokom luku zbog visoke cijene usluge pa je pitanje koje se samo po sebi nameće zašto je građena i kome služi. Projekat izgradnje gradske garaže koštao je 1,3 miliona eura, a finansiran je novcem poreskih obveznika i Evropske komisije. Uz najveću cijenu koštanja po parking mjestu u regionu, Bjelopoljci su dobili i nevjerovatno skupu uslugu, od 50 centi po satu (skuplje nego u podgoričkoj prvoj zoni), pa je broj parkiranih automobila u garaži u svakom trenutku znatno manji od broja koji bi pokazao ekonomsku i svaku drugu opravdanost", kazao je Srdanović.

On je dodao da će ovaj obim iskorišćenosti kapaciteta gradske garaže na godišnjem nivou teško moći da pokrije par mjesečnih bruto zarada svih zaposlenih u Javnom preduzeću "Parking servis".

"Više je nego očigledno, kroz definisanje cijene parkinga po satu, da opšte dobro i javni interes nijesu bili motiv lokalnoj upravi prilikom izgradnje ovog objekta. Lokalna uprava, koja je kroz svoje JP odredila ovako astronomsku cijenu, ne samo da je učinila garažu praktično nedostupnom našim sugrađanima, već se bahatim, nerazumnim i osionim odnosom narugala i njihovom, izuzetno niskom životnom standardu", istakao je Srdanović.

Po njegovim riječima, problem parking prostora u centralnoj gradskoj zoni nije riješen već je uvećan, a u lokalnoj vladajućoj koaliciji su zadovoljni jer su kroz ovaj projekat zaposlili petnaestak partijskih aktivista i stvarajući "događaj" osvježili iluziju po kojoj se grad dinamično razvija i normalno živi.

"Građanski pokret URA se snažno zalaže da se već danas prekine sa društvenim autizmom koji podstiče vlast, da se prestane sa zamajavanjem javnosti pričama o razvoju, da se prekine suicid grada, iako svjesni da je to nerealno očekivanje kada je aktualna vlast u pitanju, jer oni drugačije ne umiju ili neće. Vlast vođena ličnim i partijskim interesima nikako ne može biti dobra vlast i naš osnovni zadatak je da u narednom periodu građanima još jednom potvrdimo ono što i sami znaju, a to je činjenica da je lokalna vlast u Bijelom Polju apsolutno nesposobna da rješava njihove probleme na kvalitetan način i da bude profesionalan servis građanima", kazao je Srdanović.

Bonus video: