DPS Budva: Vučićević izabran nezakonito, svoju kaznu plaća s računa preduzeća?

U izvještaju Uprave, tvrde iz DPS, navodi se da novi direktor ne ispunjava uslove predviđene konkursom
555 pregleda 5 komentar(a)
Mediteranski sportski centar Budva, Foto: Vuk Lajović
Mediteranski sportski centar Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.09.2018. 11:25h

Uprava za inspekcijske poslove utvrdila je u vanrednoj kontroli da izbor direktora Mediteranskog sportskog centra (MSC) Budva nije izvršen po zakonu, saopšteno je iz odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Budvi.

Novi direktor MSC je Nikola Vučićević, predsjednik budvanskog odbora Pokreta za promjene.

Iz budvanske DPS su kazali da se u izvještaju Uprave navodi da novi direktor ne ispunjava uslove predviđene konkursom, kao i da je MSC dat rok od 30 dana da se otklone pomenute nepravilnosti.

MSC je, kako dodaju, zbog ovog djela kažnjen sa dvije hiljade eura, dok je odgovorno lice, tj. direktor koji je postavljen suprotno zakonskim okvirima, kažnjen sa dvije stotine eura.

Iz DPS su pitali da li je tačno je Vučićević za kaznu koja mu je iznijeta kao fizičkom licu potpisao plaćanje iz budžeta preduzeća.

"Za predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića te potpredsjednika Vladimira Bulatovića imamo nekoliko pitanja: Da li je istina da je inspekcija konstatovala da je imenovanje novog direktora MSC-a izvršeno suprotno Zakonu o radu? Ko je sa direktorom MSC-a potpisao ugovor o radu koji izlazi iz zakonskih okvira? Da li je tačno da su i MSC kao pravno i direktor Nikola Vučićević kao fizičko lice zbog pomenutih nepravilnosti sankcionisani? Da li je tačno da je direktor kao odgovorno lice preduzeća potpisao plaćanje obje kazne iz budžeta preduzeća, iako je bio u obavezi da svoju plati kao fizičko lice?" navode iz DPS.

Upitali su i koje korake će Opština Budva, tj. Krapović i Bulatović preduzeti, "uzevši u obzir da nepravilnosti zbog kojih je imenovanje direktora van zakonskih okvira ne mogu biti ispravljene za 30 dana".

"Da li će predsjednik i potpredsjednik Opštine Budva postupiti po inspekcijskom nalogu te otkloniti nepravilnosti, tj. smijeniti protivzakonito imenovanog direktora ili će sve ovo od strane opštinskog rukovodstva te predsjednika Odbora direktora MSC-a biti zanemareno jer je riječ o predsjedniku OO PZP-a Budva Nikoli Vučićeviću?", stoji u saopštenju OO DPS Budva.

Bonus video: