Italijani najviše koriste Jadran, Crna Gora na trećem mjestu

Oba uzorka pokazuju snažne optimističke znakove za tekuću godinu, po čemu se može pretpostaviti da će njihovo poslovanje biti stabilno ili će rasti
1 komentar(a)
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Dubrovnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.04.2015. 18:04h

Od zemalja na obali Jadrana, najviše marina ima Italija, na drugom mjestu je Hrvatska, a treće dijele Slovenija i Crna Gora.

To je objavljeno u novom izdanju "Izvještaja o pomorskom turizmu na Jadranskom moru".

Izvještaj, koji je danas predstavljen na Jadranskom forumu u Dubrovniku, sadrži i prognoze poslovanja za 2015. godinu za uzorak od 70 marina i 20 čarter firmi na Jadranu.

Oba uzorka pokazuju snažne optimističke znakove za tekuću godinu, po čemu se može pretpostaviti da će njihovo poslovanje biti stabilno ili će rasti, objavljeno je na sajtu dubrovnikpress.hr.

Anketirani očekuju oko 4,89 miliona prevezenih putnika na kruzing putovanjima u lukama Jadrana, što je pet odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Izvještaj je predstavljen na forumu koji je okupio predstavnike sedam država, 25 regiona i 150 destinacija na Jadranu, sa više od 40 međunarodnih govornika iz različitih zemalja na Jadranu, uz učešće predstavnika institucija Evropske unije.

Bonus video: