Sportskom centru u Pljevljima isključena struja

U Elektroprivredi tvrde da su posljednju uplatu od Sportskog centra imali 7. maja prošle godine
57 pregleda 2 komentar(a)
Sportski centar Ada, Foto: Goran Malidžan
Sportski centar Ada, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 23.04.2015. 16:09h

Elektroprivreda Crne Gore danas je zbog duga za utrošenu struju sa mreže isključila Sportski centar "Ada" u Pljevljima. Iz te kompanije tvrde da im ovo dioničarsko društvo za električnu energiju duguje 42.353 eura.

"Imajući u vidu značaj koji Sportski centar ima za Pljevlja, EPCG je preduzela sve neophodne radnje, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, kako bi isključenje bilo izbjegnuto. Pomenuti potrošač, bez obzira na spremnost nadležnih u kompaniji da se postigne dogovor oko uslova za izmirenje duga, nije imao uplata od 7. maja prošle godine, što dovoljno govori o stepenu tolerancije EPCG”, saopšteno je iz informativne službe EPCG.

U EPCG su kazali da će odustati od isključenja ukoliko se u međuvremenu postigne dogovor o plaćanju obaveza prema EPCG.

Direktor SC “Ada” Danilo Vukićević kazao je da oni nemaju novca da izmire dug pa će biti prinuđeni da prestanu sa radom, odnosno pružanje usluga sportskim ekipama. U sportskoj dvorani nastavu fizičkog vaspitanja izvode i učenici Srednje stručne škole, s obzirom na to da ta obrazovna ustanova, nema fiskulturnu salu.

Jedini prihod dvorane trenutno je od zakupa nekoliko poslovnih prostora što mjesečno iznosi oko 2.000 eura. Vukićević ističe da sportske ekipe ne izmiruju svoje obaveze za usluge koje im pružaju, ali da su im do sada to tolerisali kako ne bi stalo prvenstvo.

"Oni hoće da koriste dvoranu a ne zanimaju ih računi koji nama stižu za električnu energiju”, rekao je Vukićević, ističući da bez pomoći sa strane ne mogu izmiriti dug.

On je kazao da sportske ekipe Sportskom centru duguju oko 20.000 eura, uprkos činjenici što su im računi njihovih usluga u proteklom periodu bili umanjeni 50 odsto, s obzirom na to da im je Rudnik obezbijedio potrebe količine uglja za grijanje sportskog zdanja.

Direktor Ade ističe da je cijena odigravanja utakmice oko 119 eura za dva sata, a treninga 20 eura. Devet radnika već četiri mjeseca nije primilo platu a doprinosi nisu uplaćivani tri godine.

Osim zaposlenima, dvorana duguje oko 30.000 eura za odvoz smeća i oko 5.000 eura za vodu.

Većinski vlasnik dvorane je država sa preko 87 odsto, Opština posjeduje preko 10 a Uprava za šume oko 2 odsto vlasništva. Do 2009. godine Vlada je Centru plaćala troškove za utrošenu električnu energiju.

Bonus video: