Pljevlja: Dva okrugla stola o ekološkim problemima

I predsjednik Ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović smatra da je organizovanje dva paralelna skupa nepotrebno
2 komentar(a)
Pljevlja pjena, Foto: Privatna arhiva
Pljevlja pjena, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.04.2015. 09:34h

U Pljevljima će danas biti održana dva okrugla stola na temu ekologije. Organizator prve tribine koja će biti održana u salonu hotela “Pljevlja” je SNP, a druge koja će biti održana u hotelu “Franca”, dva i po sata kasnije, Delegacija Evropske unije u Podgorici i Agencija za zaštitu životne sredine.

U SNP tvrde da paralelno zakazivanje Okruglog stola o stanju životne sredine u Pljevljima “od strane onih koji su isključivi krivci za ekološku katastrofu koja je pogodila ovaj grad”, ima za cilj da se osujeti inicijativa SNP-a. U toj partiji tvrde da su oni prvi zakazali održavanje skupa, na kojem o problemima zaštite životne sredine treba da govore, kako je najavljeno, političari, predsjednik Opštine, predstavnici Delegacije EU u Podgorici, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva održivog razvoja i turizma, NVO i predstavnici većih pljevaljskih preduzeća.

Na okruglom stolu u hotelu “Franca” na temu u susret otvaranju poglavlja 27-životna sredina govoriće šef Delegacije EU u CG Mitja Drobnič, ambasadorka Francuske Veronik Brumo, Daliborka Pejović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene, Lidija Šćepanović, pomoćnica direktora Agencije za zaštitu životne sredine i Mirko Đačić, predsjednik Opštine Pljevlja.

I predsjednik Ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović smatra da je organizovanje dva paralelna skupa nepotrebno.

“Legitimno je pravo svake političke partije da organizuje i priča na ovu temu. Ono što ne znamo je šta su njihove skrivene namjere. Bili su na vlasti i SNP i DPS i ne vidim da su se nešto posebno pretrgli po pitanju rješavanja ekoloških problema“, rekao je Mitrović.

Bonus video: