Batrićević na TV u vunenim čarapama: Bunt prema otuđenoj i umišljenoj klasi

“Toliki stepen otuđenja doveo je do toga da oni ne mogu da shvate položaj prosječnih građana”
276 pregleda 36 komentar(a)
Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.04.2015. 07:32h

Istoričar Boban Batrićević pojavio se u vunenim čarapama u studiju Televizije Vijesti, u emisiji "Petkom u 8", posvećenoj zloupotrebama vlasti od strane pripadnika vladajuće koalicije.

"Vunene čarape odraz su bunta prema mejnstrimu koji forsira aktuelna politička klasa. Otuđena, duhovno obogaljena, uspavana u svom parazitizmu, sakrivena iza skupih odijela, ona zaboravlja da je od krvi i mesa. Takva, neiživljena, umišljena elita, koja je, kao i svi mi, do prije dva koljena išla u opancima, danas, usljed političkih sinekura zaboravila radničke žuljeve i sebi stvara imaginaciju društvene stratifikacije, u kojoj su oni faraoni - polubožanstva, kojima je neophodan postament", rekao je Batrićević "Vijestima", objašnjavajući zašto se odlučio na ovaj nesvakidašnji korak.

"Toliki stepen otuđenja doveo je do toga da političari nikako ne mogu da shvate položaj prosječnih građana. Ovdje vlada potpuna klasna razgradnja - nestao je srednji sloj, a društvo se polarizovalo na enormno bogatu manjinu i unesrećenu i siromašnu sirotinju. Političari moraju shvatiti da potiču od naroda, i da taj narod njima na kraju daje moć da odlučuju. Zato je neophodno da malo smanje svoje zloupotrebe, da malo olakšaju državni budžet i počnu da troše svoj privatni novac. Tada bi teško bilo imati sredstava za onakva odijela, satove, stanove, jahte", naglasio je Batrićević.

Bonus video: