Ministarstvo rada i socijalnog staranja plaća sahranu Kolašinca

"Ne samo za ovaj slučaj, nego svaki sličan, moramo imati razumijevanja, i svaki će biti riješen", kazala je ministarka rada i socijalnog staranja Zorica - Beba Kovačević
5 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Jelena Jovanović
Zorica Kovačević, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 18.04.2015. 10:37h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja platiće troškove sahrane Nebojše Kolašinca (47), kazala je "Vijestima" ministarka rada Zorica - Beba Kovačević.

Kovačevićeva je rekla da je zbog troškova sahrane Kolašinca kontaktirala poslanica DPS-a Marta Šćepanović, i da je odmah data saglasnost za preuzimanje troškova.

"Nije u redu da se na lokalnom nivou raspravlja o tome da li ima ili nema para za takve stvari, jer ih mora biti. Žao mi je, prije svega što je Kolašinac završio na taj način, a potom i zbog svega što se kasnije dešavalo. Nije bilo potrebe da njegovo tijelo toliko dana čeka u Kliničkom centru da ga neko shrani", kazala je Kovačevićeva.

Ona je rekla da je Ministarstvu rada dostavljen račun, i da će biti plaćen.

"Ne samo za ovaj slučaj, nego svaki sličan, moramo imati razumijevanja, i svaki će biti riješen", kazala je ona.

Tijelo Kolašinca, koji je 11. aprila umro na ulici, danima je bilo na Odjeljenju patologije u Kliničkom centru Crne Gore, jer nije imao ko da ga preuzme.

On je prije dva dana, zahvaljujući grupi sugrađana, koji su se samoinicijativno organizovali i zatražili pomoć od nekih državnih institucija, sahranjen na gradskom groblju.

Kolašinac nije imao rodbine, u Kolašin, po kojem je i dobio pezime, došao je iz Doma za nezbrinutu djecu iz Bijele.

Bonus video: