Stigao dopunski nalaz: Uskoro o daljim potezima u slučaju inficiranih beba

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva su kazali da će se blagovremeno odrediti o dopunskom nalazu.
0 komentar(a)
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.04.2015. 07:45h

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju dobilo je juče dopunski nalaz vještačenja briseva i drugih dokaza izuzetih iz bjelopoljske Opšte bolnice nakon infekcije pet beba, od kojih je jedna preminula.

Predsjednik VDT-a Rifat Hadrović rekao je da još nijesu upoznati sa detaljima vještačenja koje je rađeno u Beogradu, istakavši da će ih proučiti narednih dana i donijeti odluku o daljim potezima.

Dokumentacija je proslijeđena Medicinskom fakultetu u Beogradu prije više od mjesec i po, a dopunsko vještačenje zatraženo je prije dvije sedmice. Roditelji petoro novorođenčadi ranije su saopštili da sa nestrpljenjem očekuju rezultate, kako bi saznali istinu o infekciji, odnosno o tome ko je krivac za zarazu.

U bjelopoljskoj bolnici su od 1. do 13. novembra prošle godine izuzeti brisevi iz prostorija u kojima su bebe inficirane i od zaposlenih. U KCCG od 3. do 11. novembra prošle godine primljeno je petoro novorođenčadi inficiranih u bjelopoljskoj Bolnici, od kojih je jedna preminula 15. novembra. Nakon toga su uhapšeni tadašnji direktor bolnice Tomislav Jeremić i načelnici odjeljenja neonatologije i ginekologije Haka Tahirović i Zvonko Puletić, koji su nakon mjesec i po pušteni da se brane sa slobode.

Bonus video: