U Petrovcu pred sezonu kao da je rat

Grupa mještana zamjera Savjetu MZ da je više razmišljao o novoj Opštini, nego da uredi grad
18 komentar(a)
Petrovac, Foto: Čitalac "Vijesti"
Petrovac, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 16.04.2015. 05:57h

Grupa mještana Petrovca zatražila je hitno zasjedanje zbora građana, zbog kako su naveli, alarmantnog stanju u tom primorskom mjestu, te da novoizabrani Savjet Mjesne zajednice podnese izvještaj šta je uradio na rješavanje nagomilanih problema.

“Kada početkom aprila prošetate nekim turističkim mjestom, očekujete da zateknete radnike raznih struka koji obavljaju završne radove, kako bi mjesto što ljepše izgledalo kada dođu prvi turisti. Nažalost kada dođete u Petrovac, čovjek ima osjećaj da je u nekom gradu gdje je do juče vođen oružani sukob. Tu su džakovi sa pijeskom, putevi puni rupa, a potoci se izlivaju prilikom najmanjih padavina. Trotoari u gradu ne postoje. U decembru prošle godine izabran je Savjet Mjesne zajenice i očekivanja mještana su bila da će se upravo oni pozabaviti problemima. Međutim, za Savjet MZ ovo nije bio baš primaran zadatak, vjerovatno iz razloga jer su se više bavili avanturističkim poslovima oko pravljenja nove opštine na ovom prostoru“, navodi se u otvornom pismu grupe građana, dostavljenom redakciji “Vijesti.”

Mještani upozoravaju da se moglo očekivati da se savjet MZ treba maksimalno da se angažuje za rješavanja problema kod nadležnih opštinskih sekretarijata insistirajući da se mjesto što kvalitetnije uredi pred početak turističke sezone.

“Nažalost, svjedoci smo da su upravo oni koji treba da ukazuju na ove probleme vršili opstrukciju sa željom da se od ovih problema ništa ne riješi kako bi kod mještana izazvali dodatni revolt prema opštinskoj upravi, a sa ciljem da upravo ova njihova opstrukcija posluži kao razlog osamostavljivanja Petrovca. Zbog svega toga, nažalost, Petrovac uoči sezone liči na Donjeck”, ističe se u pismu.

Mještani smatraju da je ovaj period od decembra trebalo mnogo kvalitetije iskoristiti za dobrobit svih njih, a ne trošiti vrijeme na pravljenje privatne opštine kako bi neki od njih imali rezevnu varijantu.

“Zbog svih ovih rabota izostalo je rješavanje krucijalnih problema za stanovnike našeg mjesta, zato mještani smatraju da je neophodno sazvati zbor građana i da Savjet MZ podnese izvještaj o svojim aktivnostima upravo onima koji su ih izabrali.

Logično bi bilo da se otvoreno kaže ko je sposoban da rješava probleme. Priča o samostalnoj opstini neka ide svojim tokom pa ćemo se time baviti kada to pitanje dođe na dnevni red, sada je prioritet da se pozabavimo problemima našeg mjest, a i onima koji su sposobni da ih rješvaju”, zaključuje se u pismu.

Bonus video: