Opština Herceg Novi nagrađuje najbolje studente

Stipendije za studijsku 2018/19. godinu Opština će dodijeliti studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, kao i master akademskih i primijenjenih studija koji su položili sve ispite iz prethodne godine i postigli prosječnu ocjenu 9,00
104 pregleda 0 komentar(a)
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.09.2018. 13:02h

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg-Novi raspisao je konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada za studijsku 2018/19. Godinu.

"Svjesni činjenice da kontinuirano ulaganje u mlade treba da bude strateški plan lokalne uprave, izmjenama Odluke o stipendiranju definisana je mogućnost nagrađivanja najboljih. Podsjećamo da je nacrtom Strategije za mlade, koji bi od oktobra trebalo da bude na javnoj raspravi, predložen niz stimulativnih mjera kad je riječ o mladima“, kaže sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Pravo na nagradu imaju najuspješniji studenti završne godine studija koji su u toku svih prethodnih godina na istim imali indeks uspjeha 10. Ukoliko više kandidata ima isti uspjeh, prednost će imati kandidat koji je tokom školovanja imao više priznanja na takmičenjima iz znanja, raznim sportskim, kulturnim i socio-humanitarnim akcijama.

Stipendije za studijsku 2018/19. godinu Opština će dodijeliti studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, kao i master akademskih i primijenjenih studija koji su položili sve ispite iz prethodne godine i postigli prosječnu ocjenu 9,00. Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno, za deset mjeseci studijske godine, bez obaveze vraćanja.

Osobe sa invaliditetom, pripadnici romske zajednice, korisnici materijalnog obezbjeđenja, kao i studenti koji su tokom prethodnog školovanja odlukom nadležnog Centra za socijalni rad upućeni kao djeca bez roditeljskog staranja u JU Dječji dom“Mladost“ Bijela mogu ostvariti pravo na stipendiju bez obzira na prosjek ocjena iz prethodne godine, a u skladu sa navedenim uslovima.

Bonus video: