Tamiflu za grip: Rok istekao lijeku, pa produžen

Lijeku proizvodenom 2009. rok trajanja je istekao prije više od godinu, što je vidljivo i sa fotografije koju je J.J. poslao “Vijestima, ali u “Montefarmu” tvrde da je on u međuvremenu produžen
126 pregleda 11 komentar(a)
lijek, Foto: Čitalac
lijek, Foto: Čitalac
Ažurirano: 11.04.2015. 06:40h

Podgoričanin J.J. kupio je preksinoć u državnoj apoteci “Kruševac” lijek “tamiflu”, kojem je rok trajanja istekao u martu 2014.

Lijeku proizvodenom 2009. rok trajanja je istekao prije više od godinu, što je vidljivo i sa fotografije koju je J.J. poslao “Vijestima, ali u “Montefarmu” tvrde da je on u međuvremenu produžen.

Iz “Montefarma” je krajem februara saopšteno da je seriji lijeka iz 2009. godine, odlukom proizvođača, “rok trajanja produžen sa pet godina, kako je istaknuto na pakovanju lijeka, na sedam godina”. “Predloženo produženje roka upotrebe dobilo je pozitivno mišljenje Komiteta za humane ljekove Evropske Agencije za ljekove EMEA i prihvaćeno odlukom Evropske komisije, što je odobrila i Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore”, tvrde iz “Montefarma”.

J.J. tvrdi da je njegovom sinu lijek propisan zbog virusa, praćenog temperaturom i dijarejom, i da ga je zamolio da provjeri datum, jer su “u porodici već imali smrtni slučaj zbog lijeka kojem je istekao rok.

“Svaki lijek kojem je cijena veća od 1,5 eura mora da se kupi, pa kad se tako busaju treba da odgovaraju za svoje postupke. Zvao sam inspekcije, međutim zbog praznika niko ne radi, ali neću se zaustaviti”, kazao je

Bonus video: