KCCG: Od petka ponovo omogućene posjete bolesnicima

U KCCG u Klinici za infektivne bolesti, trenutno se, kako je saopšteno, liječe dva pacijenta, kod kojih je potrvđeno prisustvo virusa gripa koji su dobrog opšteg stanja
0 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.04.2015. 13:00h

U Kliničkom centaru Crne Gore (KCCG) od sjutra će ponovo biti moguće posjete bolesnicima, saopšteno je iz te ustanove.

Posjete hospitalizovanim bolesnicima u Kliničkom centru bile su obustavljene od 26.februara, zbog porasta broja registrovanih slučajeva oboljelih od gripa, bolesti sličnih gripu i respiratornih infekcija.

Iz KCCG su rekli da, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, odnosno, smanjenjem broja registrovanih slučajeva oboljelih od gripa, bolesti sličnih gripu i respiratornih infekcija od danas prestaje da važi obustava posjeta hospitalizovanim bolesnicima u KCCG.

"Od sjutra će posjete bolesnicima biti dozvoljene u skladu sa kućnim redom naše ustanove. Da podsjetimo, u periodu od 14 do 19 sati moći će uz propusnicu da bude pored bolesnika jedna osoba", kaže se u saopštenju.

U KCCG u Klinici za infektivne bolesti, trenutno se, kako je saopšteno, liječe dva pacijenta, kod kojih je potrvđeno prisustvo virusa gripa koji su dobrog opšteg stanja.

"Apelujemo na građane da i dalje poštuju savjete i preporuke ljekara u cilju prevencije", upozorili su iz te zdravstvene ustanove.

Oni su podsjetili da opšte mjere prevencije obuhvataju izbjegavanje bliskih kontakata sa oboljelim osobama, redovno pranje ruku i izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta prljavim rukama, redovno provjetravanje prostorija.

Iz KCCG su dodali da treba izbjegavati boravak u zatvorenim prostorima gdje se nalazi veliki broj ljudi, praktikovati dobre navike, uključujući, kako su kazali, adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća, spavanje i fizičku aktivnost.

Bonus video: