Šegrt: Kvaliet usluga u zdravstvenoj ustanovi u Pljevljima na visokom nivou

"Zdravstvene stanice Žabljak i Šavnik prostorno, kadrovski i tehnološki su opremljene da mogu da odgovore potrebama stanovnika i pruže zdravstvene usluge na primarnom nivou mještanima i u najudaljenim područjima opština", kaže se u saopštenju Ministarstva zdravlja
0 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Jadranka Ćetković
Budimir Šegrt, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.04.2015. 10:18h

Zdravstvene ustanove u Pljevljima, Žabljaku, Šavniku i Plužinama dobro funkcionišu, ocijenio je ministar zdravlja, Budimir Šegrt, navodeći da je kvalitet usluga u Pljevljima na visokom nivou, uprkos lošem radnom prostoru.

On je sa direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje, Kenanom Hrapovićem boravio u radnoj posjeti zdravstvenim ustanovama u Pljevljima, Žabljaku, Šavniku i Plužinama.

"Zdravstvene ustanove u tim gradovima primjer su dobrog funkcionisanja i koordinacije primarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite i hitne medicinske pomoći", smatra Šegrt.

On je ocijenio da je kvalitet zdravstvenih usluga građanima Pljevalja "i u prilično lošim uslovima" na visokom nivou zahvaljujući dobroj organizaciji.

"Zdravstvene stanice Žabljak i Šavnik prostorno, kadrovski i tehnološki su opremljene da mogu da odgovore potrebama stanovnika i pruže zdravstvene usluge na primarnom nivou mještanima i u najudaljenim područjima opština", kaže se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Šegrt i Hrapović razgovarali su sa predsjednicima opština Pljevalja Mirkom Đačićem, Žabljaka Veselinom Vukićevićem, Šavnika Miomirom Vujačićem i Plužina Mijuškom Bajagićem o mogućnosti uključivanja lokalne uprave u projekte koji imaju za cilj unapređenje zdravstvene zaštite stanovnika ovih opština.

Bonus video: