Vuković najavila nultu toleranciju na kontakte sa onima koji "ruše temelje države"

Prema riječima izvora “Vijesti” sa Kolegijuma, Vuković je navodno poručila i da "neće tolerisati nikakvu subverzivnu djelatnost novinara, niti iznošenje stavova o bilo čemu"
413 pregleda 32 komentar(a)
Mila Vuković, Foto: Rtcg.me
Mila Vuković, Foto: Rtcg.me
Ažurirano: 03.10.2018. 07:03h

Kandidat za urednika Prvog programa Radio-televizije Crne Gore Mila Vuković prije dva dana, tokom Kolegijuma RTCG–a, navodno je najavila da "neće tolerisati da novinari RTCG–a imaju kontakte sa opozicijom, pojedincima i organizacijama koje ruše temelje države".

Prema riječima izvora “Vijesti” sa Kolegijuma, navodno je poručila i da "neće tolerisati nikakvu subverzivnu djelatnost novinara, niti iznošenje stavova o bilo čemu".

Prema nezvaničnim informacijama, ona se prekjuče pojavila na sjednici Kolegijuma, a da niko iz menadžmenta prethodno nije objasnio u kojem je svojstvu na sastanku urednika svih redakcija državne televizije.

"Vijesti" su najavile da se Vuković, koja je neko vrijeme bila savjetnik za odnose sa javnošću ministra sporta Nikole Janovića, vraća u Javni servis.

"Ne bih se o tome izjašnjavala. Pošaljite pitanja RTCG", kazala je Vuković "Vijestima".

Vuković je, do prelaska u Ministarstvo sporta po dolasku Janovića na čelo tog resora, bila novinar informativne redakcije RTCG, gdje je pokrivala teme koje se tiču ekonomije i politike.

Javni servis je, nakon smjene Andrijane Kadije, sa mjesta generalne direktorice i njenih saradnika, suočen sa velikim brojem tužbi.

Pored bivše direktorice RTCG koja je pred Osnovnim sudom pokrenula spor zbog nezakonite smjene, istim povodom tužbe su podnijeli i bivši direktor Televizije Vladan Mićunović, bivši urednik Informativnog programa TVCG Aleksandar Mirković i takođe bivši šef deska Damir Ramović.

Ramović i još nekoliko kolega, među kojima i bivša urednica emisije “Replika” Ratka Pavlović, prebačeni su na Portal RTCG. Ramović je tužbu podnio jer je prebačen na lošije radno mjesto, što, kako je naveo u tužbi, nije u skladu sa Zakonom o radu.

Bonus video: