Pavićević: Studentima potrebna podrška cijelog društva

Pavićević je dodao da samo sadejstvom zajedničkih snaga mogu ostvariti njihov interes – prosperitetnu Crnu Goru koja cijeni svoju mladost u punoj mjeri
3 komentar(a)
studenti, Foto: Shutterstock
studenti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2015. 10:38h

Studenti treba svakodnevno da čine društvo boljim, kroz isticanje konstruktivnih predloga za unaprijeđenje sveukupnog stanja, a u izvršenju tog zadatka neophodna im je podrška nadležnih organa, poručeno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG Miloš Pavićević saopštio je da Dan studenata, četvrti april, predstavlja jedan od dana kada se sa posebnom pažnjom odnose prema značaju uloge koju u savremenom crnogorskom društvu treba da ima studentska populacija.

„Studenti treba da budu oni koje će svakodnevno činiti naše društvo boljim kroz isticanje konstruktivnih prijedloga za unaprijeđenje sveukupnog stanja. U izvršenju tog zadatka, studentima je neophodna podrška kako nadležnih organa tako i cijelog društva Crne Gore“, naveo je Pavićević.

Kako je dodao, samo sadejstvom zajedničkih snaga mogu ostvariti njihov interes – prosperitetnu Crnu Goru koja cijeni svoju mladost u punoj mjeri.

„Studentski parlament UCG, u svojstvu krovne organizacije studenata državnog univerziteta, je u proteklom periodu bio posvećen afirmaciji studentskog položaja i unaprijeđenju statusa studenata, a na tom kursu će ostati i u budućem periodu, sa jasnom željom da se studentska prava poštuju u punom kapacitetu“, naveo je Pavićević.

On je, u ime Studentskog parlamenta UCG, svim studentima u Crnoj Gori čestitao Dan studenata.

Bonus video: