Vojvodić sa studentima o poboljšanju kvaliteta nastave

Predstavnici studenata su ukazali i na nedostatke postojeće studentske ankete koja je, po njihovom mišljenju, suviše obimna i loše koncipirana
15 komentar(a)
Radmila Vojvodić, studenti, Foto: Univerzitet Crne Gore
Radmila Vojvodić, studenti, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 03.04.2015. 15:38h

Povodom 4. aprila - Dana studenata, rekorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić sastala se danas u Rektoratu sa predstavnicima Studentskog parlamenta, gdje su razgovarali o mogućnostima povećanja kvaliteta nastave, kao i ostvarenju bolje, neposrednije saradnje. Sastanku su prisustvovali predsjednik Studentskog parlamenta, student povjerenik, predstavnici u Senatu i student ombudsman.

Kako je saopšteno iz Univerziteta, na sastanku se govorilo o značajnijem učešću studenata u nastavnom procesu, naročito o praktičnim vidovima nastave.

"Uz postojeću saradnju koju Univerzitet i studenti imaju na polju nastavnog procesa, u narednom periodu, saglasili su se, dodatnu pažnju treba posvetiti i različitim sadržajima i produkciji vannastavnih događaja i aktivnosti studenata i nastavnika. Studenti su istakli, a rektorka se saglasila, da je nužno što prije organizovati praktičnu nastavu na fakultetima i ojačati saradnju sa društvenom i privrednom zajednicom. Na taj način, studenti bi se dodatno pripremili za tržište rada, a Univerzitet bolje iskoristio svoj naučni i stručni potencijal, što je ujedno i obaveza prema standardima visokog obrazovanja", navodi se u saopštenju.

Predstavnici studenata su ukazali i na nedostatke postojeće studentske ankete koja je, po njihovom mišljenju, suviše obimna i loše koncipirana.

"Studenti su insistirali na kontinuitetu i redovnosti odvijanja nastave, a studentska anketa jedan je od konretnih mehanizama praćenja kvaliteta. Studenti su posebno naglasili potrebu da rezultati studentske ankete budu transparentni i dostupni."

Rektorka Vojvodić kazala je da je većina prepoznatih problema obuhvaćena u Strategiji o reorganizaciji i integraciji Univerziteta Crne Gore, dokumentu koji je rezultat intenzivnog, polugodišnjeg rada Tima za reorganizaciju i integraciju, koji je vodila rektorka Vojvodić.

Bonus video: