Svađa isključila napon u sindikalnoj zgradi?

Nema svađe, u pitanju su reforme u Sindikatu. Promjene na rukovodećim pozicijama su samo segment reforme“, kazao je Đukanović.
116 pregleda 1 komentar(a)
sindikalna zgrada, Foto: Luka Zeković
sindikalna zgrada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2015. 18:51h

Elektroprivreda Crne Gore juče je isključila, pa potom priključila na struju sindikalnu zgradu na Tuškom putu, jer su predstavnici Sindikalnog povjereništva Podgorice, u međuvremenu, sa EPCG potpisali ugovor o snabdijevanju strujom.

Zgradi, u kojoj žive 163 porodice, juče je isključena struja jer je istekao dodatni rok od deset dana, koji je EPCG dala Sindikatu da ispuni proceduru za priključenje i snabdijevanje električnom energijom stambene zgrade u njihovom vlasništvu.

Iz EPCG su juče „Vijestima“ potvrdili da je predsjednik Sindikalnog povjereništva Podgorice Miodrag Đukanović juče oko 15 časova potpisao ugovor sa EPCG, nakon čega su njihove ekipe odmah otišle da priključe struju.

Predstavnici Sindikata su, međutim, zbog međusobnih sukoba ranije odbijali da potpišu ugovor o snabdijevanju električnom energijom sa EPCG, jer se nijesu mogli usaglasiti nakon pregrupisavanja dviju struje u Sindikalnom povjereništvu glavnog grada.

Iz EPCG je „Vijestima“ saopšteno da je zgrada Sindikalnog povjereništva nakon potpisivanja ugovora priključena na elektromrežu u fazi funkcionalnog ispitivanja. To je, kako je rečeno, privremeno priključenje, a za vrijeme trajanja priključenja, investitor je dužan da potpiše ugovore o snabdijevanju strujom sa Elektroprivredom. Predsjednik Sindikalnog povjereništva Podgorice Miodrag Đukanović je kazao da Savez sindikata Crne Gore neće dozvoliti da bilo koji građanin, a kamoli član Sindikata ispašta zbog propusta prethodnog rukovodstva.

„Iz sredstava informisanja sam saznao da je isključenje struje posljedica nekakve svađe u Sindikatu, različitih blokova i slično. Nema svađe, u pitanju su reforme, modernizacija i podmlađivanje Sindikata. Promjene na rukovodećim pozicijama su samo jedan segment reforme, i to ništa nije sporno“, kazao je Đukanović.

Bonus video: