Nikšićki policajci donirali najdragocjeniju tečnost

294 pregleda 6 komentar(a)
Nikšić policija dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić policija dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.09.2018. 08:30h

Službenici nikšićkog Centra bezbjednosti povodom 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Prva grupa policajaca, njih oko 15 dalo je krv, dok će narednih dana uraditi to još oko 30.

"Planirano je da u ovoj akciji oko 45 službenika da krv, a nadamo se da će odziv biti veći. Danas smo počeli sa tom višednevnom akcijom. Svake godine damo krv za Dan unutrašnjih poslova, a dobar dio službenika su dobrovoljni davaoci krvi koji dugi niz godina daju krv“, kazao je Slobodan Bijelović, samostalni policijski inspektor.

Graničari formirali klub dobrovoljnih davalaca i dali krv

I službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi. Prikupljeno je 15 jedinica dragocjene tečnosti.

Pomenuta akcija je prva koju je organizovao tek osnovani klub dobrovoljnih davalaca krvi "Perjanik".

"Graničari su i ranije bili dobrovoljni davaoci krvi, pridruživali su se akcijama drugih klubova, ali su odlučili da osnoju svoj klub "Perjanik" koji će ubuduće djelovati u sklopu međunarodnog strukovnog udruženja, Internacionalne policijske asocijacije Crna Gora", kazao je Jovan Drašković, predsjednik “Perjanika”.

Klub broji 25 članova, a prva akcija je obilježena i druženjem.

Drašković je kazao da će se akcija nastaviti, kao i da namjeravaju da sarađuju sa drugim klubovima, Crvenim krstom, kao i drugim humanitarnim organizacijama.

Galerija

Bonus video: