Podgorica: Podrumi plivaju u fekalijama

Reporteri „Vijesti” vidjeli su juče u podrumima fekalne vode, a stanari su stavili daske, kako se ne bi slivale u liftove
5 komentar(a)
Dragan Ulićević, Foto: Vesko Belojević
Dragan Ulićević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.04.2015. 15:51h

Podrumi solitera na Bulevaru Save Kovačevića u Podgorici, gdje se nalaze prostorije “Elmag” radija, od ponedjeljka veče su poplavljeni fekalnom kanalizacijom.

Upravnik Skupštine stanara Dragan Ulićević kazao je juče “Vijestima” da velika voda u podrumima može oštetiti liftove i potkopati temelje zgrade.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su juče u podrumima fekalne vode, a stanari su stavili daske, kako se ne bi slivale u liftove.

Ulićević tvrdi da su više puta podnosili zahtjev “Vodovodu i kanalizaciji” da riješi problem začepljenja gradske kanalizacije, zbog koje plave podrumi .

“Gotovo svaka dva mjeseca iscrpljujemo vodu iz podruma, a iz 'Vodovoda i kanalizacije' nam nijednom nijesu odgovorili na zahtjev da nam riješe problem. Mi smo napravili našu šahtu i osposobili, i siguran sam da problem nije zbog toga, već da je zbog gradske mreže”, kazao je Ulićević.

Tehnički direktor „Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid juče je “Vijestima” kazao da je problem nastao kada su stanari podrume priključili na kanalizaciju, bez saglasnosti njegovog preduzeća.

“Oni su preuređivali podrume u stambene prostorije i priključili ih na kanalizaciju zgrade, od tada i datira ovaj problem. Da su tražili saglasnost, ništa se od ovoga ne bi desilo”, ocijenio je Makrid. On je obajsnio da je problem i šahta, koja je bila u nadležnosti Skupštine stanara.

“Šahta je u veoma lošem stanju, a nadležni za njeno održavanje bili su stanari. Mi ćemo ipak, iako nije u našoj nadležnosti, pomoći stanarima da riješe problem”, kazao je Makrid.

U soliteru ima 85 stanova, a Ulićević tvrdi da su prvi oformili Skupštinu stanara.

Bonus video: