Huremović protestuje ispred Tužilaštva: "Naš Meho je mučki ubijen"

Huremović je rekao da će i sjutra tokom radnog vremena biti ispred Tužilaštva, a da će, narednih dana, protest nastaviti ispred zgrade Višeg suda
172 pregleda 2 komentar(a)
Refad Huremović, Foto: Jadranka Ćetković
Refad Huremović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 01.04.2015. 13:34h

Rođak pokojnog Meha Agovića Refad Huremović, započeo je danas protest ispred zgrade Tužilaštva, zbog presude Višeg suda, kojom su zbog teškog ubistva na po 20 godina zatvora osuđeni Vesko Agović iz Petnjice i Alen Piljević iz Berana.

"Protestujem jer je naš Meho mučki ubijen. Nije imao ni roditelje, braće i sestara niti poroda, a oni su kažnjeni mizernom kaznom. Sud kao olakšavajuću okolnost za optužene navodi to što su imali malu djecu, a isit ti ljudi su ugasili i život i lozu nedužnog čovjeka, koji je bio omiljen u kraju. Uz to za ovo surovo prebijanje i ubistvo trebalo je da odgovaraju poštar koji je davao Mehu novac da raznosi umjesto njega, i mlađi Veskov brat koji je pratio pokojnika, i davao tačne instrukcije o tome gdje se i kada nalazio, što je namejrno zataškano", kazao je Huremović.

Huremović je dodao da će i sjutra tokom radnog vremena biti ispred Tužilaštva, a da će, narednih dana, protest nastaviti ispred zgrade Višeg suda.

Vesko Agović i Alen Piljević osuđeni su na po 20 godina zbog ubistva Agovića selu Gornja Vrbica kod Petnjice.

Bonus video: