Kavariću falilo bodova, neće držati predavanja

Za docenta je izabrana Lidija Banjac, za koju su sva tri člana recenzentske komisije procijenila da ispunjava i suštinske i formalne uslove
501 pregleda 15 komentar(a)
Nebojša Kavarić, Foto: Luka Zeković
Nebojša Kavarić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.03.2015. 19:47h

Negativne recenzije u vezi sa naučno- istraživačkom djelatnošću koštale su direktora podgoričkog Doma zdravlja Nebojšu Kavarića izbora u zvanje docenta za predmet pedijatrija na Medicinskom fakultetu.

Za docenta je izabrana Lidija Banjac, za koju su sva tri člana recenzentske komisije procijenila da ispunjava i suštinske i formalne uslove.

Članovi recenzentske komisije bile su profesorice Medicinskog fakulteta Vesna Miranović, Mira Samardžić i Olivera Miljanović. Sve tri su za izbor u zvanje preporučile Lidiju Banjac i konstatovale da

Kavarić ima nedovoljan broj bodova u kategoriji naučno-istraživačkog rada.

Kavarić je u biografiji naznačio da je Medicinski fakultet završio u Beogradu 1988. godine, gdje je i specijalizirao pedijatriju devet godina kasnije.

On je deceniju na čelu podgoričkog Doma zdravlja.

“Magistarsku tezu pod nazivom 'Faktori rizika u nastanku kardiovaskularnih poremećaja u dece školskog uzrasta' odbranio sam 2011. na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, Univerzitet u Prištini.

Doktorsku disertaciju pod naslovom 'Gojaznost kao faktor rizika nastanka kardiovaskularnih poremećaja u dece školskog uzrasta' odbranio sam 2013. na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici

Univerzitet u Prištini. Kao lider zdravstvene ustanove dobitnik sam četiri nagrade za preventivne aktivnosti...”, piše u biografiji.

Lidija Banjac je završila Medicinski fakultet u Prištini 1983. godine, specijalizirala pedijatriju 1991. na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala je i doktorirala na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Od 2010. godine saradnik je u nastavi na toj ustanovi, a od 2011. i mentor za ljekare na specijalizaciji na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Bonus video: