MJEŠTANI BERA TRAŽE DA SE ZAUSTAVE RADOVI

Peticijom protiv M:telove stanice

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine dao je saglasnost kompaniji M:tel da izgradi baznu stanicu mobilne telefonije, ali mještani smatraju da su trebali i njih da pitaju za mišljenje
52 pregleda 0 komentar(a)
M:tel, bazna stanica, Foto: Luka Zeković
M:tel, bazna stanica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.02.2019. 17:13h

Mještani Bera tražiće od nadležnih  da obustave gradnju M:telove bazne stanice u selu. Oni su sakupili   50 potpisa protiv izgradnje.

Novak Čađenović kazao je juče “Vijestima” da su gotovo svi mještani protiv izgradnje repetitora, koji se gradi već petnaestak dana. Mještani tvrde da će biti izloženi    štetnom zračenju, jer je bazna stanica preblizu kuća i imanja.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine dao je saglasnost kompaniji M:tel da izgradi baznu stanicu mobilne telefonije, ali mještani smatraju da su   trebali i njih  da pitaju za  mišljenje.

Čađenović je kazao da će peticiju da se obustavi gradnja bazne stanice odnijeti predstavnicima  M:tela, Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora, gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Skupštini, Vladi i predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću.

Ako im niko od pomenutih ne pomogne, potpise će predati i ambasadi Srbije u Crnoj Gori.

"Ako naše institucije ne mogu da nas zaštite, pitaćemo Vladu Srbije, jer je  njihova firma", kazao je Čađenović.

On je na tvrdnje iz  M:tela da izgradnjom bazne stanice žele da poprave pokrivenost 3G mreže, kazao da su im za to dovoljni  repetitori u Donjoj Gorici.