Peticijom protiv M:telove stanice

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine dao je saglasnost kompaniji M:tel da izgradi baznu stanicu mobilne telefonije, ali mještani smatraju da su trebali i njih da pitaju za mišljenje
67 pregleda 0 komentar(a)
M:tel, bazna stanica, Foto: Luka Zeković
M:tel, bazna stanica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.03.2015. 20:30h

Mještani Bera tražiće od nadležnih da obustave gradnju M:telove bazne stanice u selu. Oni su sakupili 50 potpisa protiv izgradnje.

Novak Čađenović kazao je juče “Vijestima” da su gotovo svi mještani protiv izgradnje repetitora, koji se gradi već petnaestak dana. Mještani tvrde da će biti izloženi štetnom zračenju, jer je bazna stanica preblizu kuća i imanja.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine dao je saglasnost kompaniji M:tel da izgradi baznu stanicu mobilne telefonije, ali mještani smatraju da su trebali i njih da pitaju za mišljenje.

Čađenović je kazao da će peticiju da se obustavi gradnja bazne stanice odnijeti predstavnicima M:tela, Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora, gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, Skupštini, Vladi i predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću.

Ako im niko od pomenutih ne pomogne, potpise će predati i ambasadi Srbije u Crnoj Gori.

"Ako naše institucije ne mogu da nas zaštite, pitaćemo Vladu Srbije, jer je njihova firma", kazao je Čađenović.

On je na tvrdnje iz M:tela da izgradnjom bazne stanice žele da poprave pokrivenost 3G mreže, kazao da su im za to dovoljni repetitori u Donjoj Gorici.

Bonus video: