Đurović: Administrativni odbor da ne prebacuje odgovornost

Đurović je kazao i da je Savjet AEM pokrenuo postupak razrješenja Darka Ivanovića i da je sada odgovornost za primjenu i poštovanje zakona na Administrativnom odboru i Skuštini Crne Gore
0 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Vijesti online
Goran Đurović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 25.03.2015. 15:48h

Koalicija NVO-saradnjom do cilja poziva Administrativni odbor u Skupštini Crne Gore da radi svoj posao i primjenjuje zakone.

"Savjet Agencije za elektronske medije (AEM), u skladu sa članom 34 Zakona o elektronskim medijima, dostavio je Administrativnom odboru 30. januara 2015. godine inicijatvu za razrješenje svog člana Darka Ivanovića, zbog konflikta interesa. Savjet AEM je donio odluku da je Ivanović u konfliktu interesa i da treba da bude razriješen. U članu 33 zakona propisano je da će Skupština razriješiti člana Savjeta i imenovati drugog, ukoliko se utvrdi da je prilikom imenovanja dao o sebi netačne podatke ili je propustio da iznese podatke i okolnosti koji su bitni za imenovanje" istakao je Goran Đurovic, predsjednik Upravnog odbora Koalicije NVO-saradnjom do cilja.

On je dodao da je Savjet AEM pokrenuo postupak razrješenja Darka Ivanovića i da je sada odgovornost za primjenu i poštovanje zakona na Administrativnom odboru i Skuštini Crne Gore.

Odbor neće pokretati postupak za razrješenje Ivanovića >>>

"Administrativni dobor ne treba da prebacuje odgovornost za donošenje odluke na druge organe i čeka okončanje postupaka pred pravosudnim organima već treba da razriješi ovu situaciju. Postupak pred nadležnim sudom može trajati godinama, a u međuvremenu Savjet AEM treba da donosi odluke bez hipoteke nezakonitog djelovanja", kazao je Đurović.

Po njegovim riječima Savjet AEM ranije je zaključio da Darko Ivanović ne može biti član ovog tijela jer njegova organizacija, Agencija media n-gage, učestvuje u proizvodnji emisije "Robin Hud" zajedno sa Radio televizijom Crne Gore (RTCG).

Ivanović se nalazi u konfliktu interesa jer kao član Savjeta AEM može biti u situaciji da donosi odluku o eventualnim prigovorima gledalaca o kršenju zakonskih normi i profesionalnih standarda u sopstvenoj emisiji. Pozivamo Administrativni odbor da preispita svoju odluku i bez odlaganja pokrene postupak razrješenja. Nadamo se da će poslanicima primjena zakona biti jedini kriterijum u donošenju odluke o razrješenju člana Savjeta AEM i da će zanemariti sve druge lične i partijske interese.

Bonus video: