UNIQA osiguranje podržava globalnu kampanju "Sat za planetu"

Učešćem u akciji "Sat za planetu" UNIQA osiguranje ostaje posvećena razvoju koncepta društvene odgovornosti u sferi energetske efikasnosti, racionalne potrošnje prirodnih resursa, zaštite životne sredine i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih klimatskim promjenama
0 komentar(a)
UNIQA osiguranje, Foto: UNIQA
UNIQA osiguranje, Foto: UNIQA
Ažurirano: 25.03.2015. 10:33h

UNIQA osiguranje u duhu nove kampanje - "Mislim srcem za svoju sreću. Misli UNIQA, podržava globalnu kampanju "Sat za planetu".

UNIQA osiguranje će se i ove godine priključiti globalnoj kampanji "Sat za planetu", isključivanjem svjetlećeg UNIQA znaka na krovu poslovne zgrade Europoint u Podgorici 28. marta u periodu od 20.30 do 21.30 časova, kao i svjetala i svjetleće rasvjete u svih 14 poslovnica širom Crne Gore.

Učešćem u akciji "Sat za planetu" UNIQA osiguranje ostaje posvećena razvoju koncepta društvene odgovornosti u sferi energetske efikasnosti, racionalne potrošnje prirodnih resursa, zaštite životne sredine i smanjivanju i sprječavanju štetnih posljedica nastalih klimatskim promjenama.

Direkcija UNIQA osiguranja nalazi se u Europoint zgradi u Podgorici, objektu koji je represent primjene modela energetske efikasnosti. Ova sedmospratnica sa oko 10.000 kvadrata, koristi vodeni tok Morače i ima razvijen sistem grijanja i hlađenja putem podzemne vode, što obezbjeđuje zavidnu uštedu električne energije.

UNIQA Toranj u Beču, u kome se nalaze kancelarije UNIQA grupe posjeduje Green building certifikat, nagradu Evropske unije koja se dodjeljuje kompanijama i objektima koji doprinose štednji energije i očuvanju okoline.

UNIQA toranj troši 40 odsto manje energije od sličnih zgrada. UNIQA osiguranje poziva i sve građane da u što većem broju podrže ovu akciju i simbolično doprinesu očuvanju životne sredine.

"Misli ko će da mijenja svijet, ako ne ti? Iskoristi svoju moć, uspori klimatske promjene", poručuju iz UNIQA osiguranja.

Bonus video: