Nikšić: Opština nije sanirala klizište, mještani Župe ljuti

53 pregleda 2 komentar(a)
Morakovo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Morakovo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.03.2015. 13:03h

Mještani nikšićke Župe održaće u nedjelju protestni zbor nezadovoljni što Opština još nije sanirala klizište na dijelu glavne saobraćajnice Nikšić-Morakovo, odlučio je Koordinacioni odbor te mjesne zajednice (MZ).

Zbor će biti održan u selu Liverovići u 12 sati.

„I pored brojnih obraćanja i molbi ne vidi se volja Opštine Nikšić da sanira navedeni dio saobraćajnice. Čak se od čelnih ljudi Opštine, konkretno podpredsjednika Dragana Perovića, kao razlog navodi imovinsko pravni spor sa porodicom Jaredić“, navedeno je u saopštenju Koordinacionog odbora.

Predstavnici Koordinacionog odbora su, kako se dodaje, razgovarali sa porodicom Jaredić od koje su dobili čvrsta uvjeravanja da ne sprječavaju izvođenje radova na ovoj dionici.

„Krajnje je neozbiljno i nekorektno pokušavati prebaciti nerad Opštine na one koji to ničim nijesu doprinijeli“, ocijenili su predstavnici Koordinacionog odbora.

Oni pitaju čelnike Opštine da li neko brani izvođenje radova na drugih desetak spornih mjesta na saobraćajnici Nikšić –Morakovo.

„Da li neko brani da se urede prilazi školama, da li neko brani da se saniraju mnogobrojni putevi u župskim selima, da li neko brani da se na adekvatan način riješi pitanje vodosnabdijevanja, da li neko brani da se uredi korito rijeke Gračanice u njenom gornjem toku, da li neko brani da se realizuju potrebni radovi na dalekovodu prema Župi i tako u nedogled“, navedeno je u saopštenju.

Zbog toga je, kako je poručeno, potrebno da se u Župi formira regularan Savjet Mjesne zajednice, a ne da se na to čeka do sredine 2016. godine.

„Zbog svega navedenog, a i zbog drugih mnogobrojnih problema na koje svakodnevno nailaze mještani naše Mjesne zajednice, Koordinacioni odbor je donio odluku da se organizuje protestni zbor na kojem će se odlučiti o daljim koracima, a sve u cilju da što hitnije počne rješavanje naših zahtjeva“, zaključno je u saopštenju.

Na dionici puta Nikšić-Morakovo klizište se pojavilo u novembru 2013. godine, a iz lokalne uprave su ranije kazali da se to neće sanirati dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi.

Bonus video: