Prvi proljećni vikend na Žabljaku u znaku zimskih sportova

Na Savinom kuku, treneri i učitelji skijanja održavaju postsezonski seminar koji organizuje MASI, asocijacija pedagoga sportova na snijegu
55 pregleda 2 komentar(a)
vikend na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
vikend na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.03.2015. 15:15h

Na Žabljaku je danas organizovano nekoliko sportskih i turističko-zabavnih manifestacija. Program, koji će biti i sjutra organizovan, privukao je u ovaj turistički centar više stotina gostiju koje je, uprkos kalendarskom početku proljeća, dočekalo obilje snijega i lijepo vrijeme.

Na Savinom kuku, treneri i učitelji skijanja održavaju postsezonski seminar koji organizuje MASI, asocijacija pedagoga sportova na snijegu.

Predvečerja i prvi noćni sati rezervisani su za ljubitelje rukometa i kvalifikacioni turnir kadetkinja za prvenstvo Evrope koji se održava u sportskoj dvorani na Žabljaku.

Ipak, najviše pažnje izaziva Snoubord festival. Počeo je u petak, u bioskopu “Durmitor” projekcijom filma Saše Radovića “Dvije povratne Titograd-Podgorica” a uveče muzičkim programu u popularnom kafeu “Dvorište” sa DJ Kobazz.

Danas je za nekoliko stotina učesnika festivala bio udaran dan. Počelo je da ne može interesantnije. Uz pjesmu “Tekla voda na valove” sa ozvučenja, niz stazu su na skijama i u crnogorskim odijelima atraktivno skijali svatovi sa nevjestom. Izveli su to članovi KUD Radoje Dakić Brko sa Žabljaka.

Dnevni program organizovan je na skijalištu Javorovača, gdje je vožen paralel slalom i snoubord, organizovani skokovi i trka u nordijskom skijanju. Sve to uz cjelodnevni koncert benda “Two Winnetous & one more” i poznate muzičke zvijezde Ramba Amadeusa.

Ponudu na skijalištu obogatile su i Plantaže iz Podgorice.

"Naša kompanija uvijek je u funkciji promocije crnogorskog turizma . Mi smo na svim manifestacijama i turističkim dešavanjima. Prošle nedjelje smo bili na Vučju a danas kuvamo vino na Žabljaku, imamo i novi proizvod brekovu rakiju koja je idealna upravo za ovakve prilike, za bordere i skijaše", kazala je predstavnica Plantaža Jovana Šanović.

Noć, subota na nedjelju namijenjena je koncertu grupe “Pivajazz” band, DJ Kobazz i DJ Party u restoranu Dvorište.

U nedjelju će učesnici festivala poraniti. Motornim sankama TA “Explorer” iz Kolašina će u podnožje durmitorskog vrha Šljeme. Potom pješački uspon na ovaj vrh (2.455mnv) na kome će ih predvoditi Dule Vujić i Dušan Milimir Cerović, profesionalni vodiči i zvanični spasioci GSS Crne Gore.

Puno zadovoljstvo je i u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

"Ovog vikenda posjeta je mnogo bolja nego ranije. Imamo puno sportskih manifestacija, kulturnih i turističkih sadržaja, tako da imamo i dosta gostiju. Idućeg vikenda imaćemo Festival sportske rekreacije a sezona skijanja će se nastaviti i u aprilu jer za to postoje svi uslovi", kaže direktor TO Žabljaka Boro Nikolić.

Bonus video: