ONLINE EDUKACIJA

Platforme za e-učenje podržane od strane Telenor fondacije

60 pregleda 1 komentar(a)
dijete, naočari, tablet, Foto: Shutterstock
dijete, naočari, tablet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2015. 14:58h

Upravni odbor Telenor fondacije je nakon zatvaranja drugog konkursa izabrao nove projekte, čija će realizacija donijeti rješenje za aktuelne izazove u zajednici. Projekte koji će dobiti finansijsku i logističku podršku realizovaće NVO Ozon i Udruženje Roditelji, a na ovaj način dvije aktuelne teme – bezbjednost korisnika interneta i klimatske promjene će primjenom savremenih tehnologija biti korak bliže rješenju.

Udruženje Roditelji će metodom online edukacije roditeljima i njihovoj djeci pružiti mogućnost da korak-po-korak steknu neophodne vještine i znanja za bezbijedan boravak na internetu, dok će NVO Ozon izradom aplikacija i kampanjom na društvenim mrežama edukovati mlade o klimatskim promjenama i njihovom uticaju u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na kvalitet životne sredine u svakoj crnogorskoj regiji.

Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije, izrazila je zadovoljstvo što sve veći broj organizacija za svakodnevne izazove u društvu uspijeva da nađe rješenje kroz korišćenje tehnologije.

„Ovo je drugi konkurs kroz koji nalazimo partnere i zajedno sa njima realizujemo projekte koje su nam predstavili, ali već planiramo i naredne zajedničke inicijative. Sa Udruženjem Roditelji već četvrtu godinu radimo na inicijativi #SurfujPametno, a sada će Fondacija njima pružiti podršku da znanja i iskustva koja smo stekli direktno prenesemo i roditeljima, i na taj način cijelim porodicama vrijeme na internetu učinom zabavnim i prije svega bezbjednim. Pitanje zaštite životne sredine treba da se tiče svih nas, posebno mladih, a kanal komunikacije koji je NVO Ozon izabrao za komunikaciju je njima i najbliži.“, saopštila je Husić.