U subotu u 12h šetnja podrške roditeljima inficiranih beba

Šetnja podrške će istovremeno biti organizovana u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju i na Cetinju, a počeće u 12 sati
74 pregleda 0 komentar(a)
beba, bebe, porodilište, Foto: Shutterstock
beba, bebe, porodilište, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2015. 12:47h

Udruženje Roditelji organizovaće sjutra, u subotu, šetnju podrške roditeljima beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici pod sloganom Za bezbjedna porodilišta, kako bi nadležnim poručili da obezbijede osnovne uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu novorođenih beba i njihovih majki.

Šetnja podrške će istovremeno biti organizovana u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju i na Cetinju, a počeće u 12 sati.

"Nadležnim želimo da poručimo da urade sve kako se slična situacija više ne bi ponovila i da u tom cilju obezbijede osnovne uslove koji su potrebni za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu novorođenih beba i njihovih majki", kaže se u saopštenju.

Unaprjeđenje stanja u porodilištima je zatraženo i potpisima podrške građana iz svih opština u Crnoj Gori, koji od srijede potpisuju on-line peticiju koju je aktiviralo udruženje Roditelji.

"Ne smijemo dozvoliti da i jedan život ubuduće bude prekinut, ponajmanje zbog razloga koji su se desili u bjelopoljskoj bolnici, koji su do sada poznati", piše u peticiji.

Peticija se može potpisati na portalu Roditelji.me, na linku: http://bit.ly/1xegxo2

Prikupljeni potpisi biće predati Ministarstvu zdravlja u ponedjeljak.

»Crna Gora nema sa čim da se pohvali kada je situacija u većini crnogorskih porodlišta u pitanju, jer, kako su upozorili i stručnjaci koji su radili detaljnu analizu za potrebe UNICEF-a i Ministarstva zdravlja, veliki broj osnovnih uslova i standarda i procedura nijesu odgovarajući«, saopšteno je iz Udruženja.

U Podgorici će okupljanje biti organizovano na Rimskom trgu, nakon čega je planirana šetnja pored zgrade Vektra, Moskovskom ulicom do Dječijeg parka na Kruševcu.

U Baru će se porodice i građani prvo okupiti na trgu pored Robne kuće, nakon čega je planirana šetnja šetalištem, pored Doma kulture, zatim Doma zdravlja i povratak na Trg.

Najavljeno je da će u Nikšiću okupljanje biti u Njegoševoj ulici, ispred Prve banke, nakon čega je planirana šetnja korzom do spomenika Kralju Nikoli. U Bijelom Polju porodice i građani će se okupiti u Ristovom parku, nakon čega je planirana šetnja korzom do Gradskog parka.

Na Cetinju će okupljanje biti na početku Njegoševe ulice, u blizini Ministarstva kulture, nakon čega je planirana šetnja korzom do gradskog Trga.

Bonus video: