Šegrt razgovarao sa roditeljima inficiranih beba: Neće biti opraštanja

„Veoma sam zadovoljan jer je on počeo kako treba, a nadam se da će do kraja svog mandata i raditi kako treba. Očekujemo da institucije rade svoj posao agilnije i ažurnije nego do sada“, kazao je Knežević
129 pregleda 23 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Jadranka Ćetković
Budimir Šegrt, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 19.03.2015. 19:53h

Ministar zdravlja Budmir Šegrt kazao je da nedavna tragedija u Bijelom Polju treba da bude opomena svim zdravstvenim radnicima, da ljekari moraju biti na visini zadatka i da tolerancije i opraštanja neće biti. On je to izjavio danas, prilikom obilaska bjelopoljske Bolnice.

„Dok sam ja ministar zdravlja u svakoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori će se morati poštovati sigurnost pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite ,a takođe i uslova zaposlenih u zdravstvu da mogu kvalitetno da rade“, kazao je Šegrt i dodao da je uvjeren da u bjelopoljskoj Bolnici postoje kadrovski, tehnološki i prostorni kapaciteti gdje se može pružiti kvalitetna zdravstvena njega.

Kao glavni problem kojem će biti posvećena posebna pažnja i na šta će se fokusirati Šergt je naveo menadžment, i istakao da će započeti uspostavljanje principa i načina rada i bolje komunikacije kako sa pacijentima, tako i unutar zdravstvenog sistema.

„Veliki su problemi u neadekvatnoj komunikaciji između domova zdravlja , bolnica i Kliničkog centra. Mislim da se uz dobru organizaciju i bolju komunikaciju u zdravstvenom sistemu neuporedivo više može uraditi, u smislu da pacijent bude sigurniji, da su manje liste čekanja... da se prepoznavanjem uskih grla u procesu rada ljekara izbjegne percepcija prisustva korupcije“, kazao je Šegrt.

Šegrt je podsjetio da postoje jasne administrativne procedure u zdravstenom sistemu, interne a takođe i doktrinarne, te da će priču o infekciji beba u bolnici nastaviti „čekiranjem“ tih stanja.

„Drukčije se ne može, počinjemo sa nule i mora se proći put koji je jedino legitiman, zakonit i proceduralan, a od ovog momenta Bolnica ulazi u tu proceduru,“ istakao je ministar zdravlja, i poručio da građani Bijelog Polja mogu biti apsolutno sigurni i da im sistem i uslovi u Opštoj bolnici garantuju da će primiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Ministar se susreo sa roditeljima koji su štrajkovali glađu

Ministar se u Bijelom Polju susreto sa roditeljima koji su 6 dana štrajkovali glađu zbog vraćanja na posao troje osumnjičenih ljekara.

Roditelj Slaviša Knežević, čija je beba preminula zbog infekcije, kazao je da im je i ministar potvrdio da je trebalo da ljekari budu odstranjeni sa posla, dok traje istražni postupak.

Ministru smo objasnili da su razni ljudi, u nesnalaženju svojim izjavama podgrijavali i otežavali roditeljima i onako tešku situaciju.

„Veoma sam zadovoljan jer je on počeo kako treba, a nadam se da će do kraja svog mandata i raditi kako treba. Očekujemo da institucije rade svoj posao agilnije i ažurnije nego do sada“, kazao je Knežević.

Bonus video: