Ovako sada izgleda put u Markovićima

Put će biti otvoren za putnička vozila, a moći će da saobraćaju i teretna vozila do 10 tona
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2015. 16:57h

Put Cetinje - Budva, prema najavama iz Ministarstva saobraćaja je pušten za saobraćaj oko 13 časova.

Kako je i najavljeno, put je otvoren za putnička vozila, a mogu da saobraćaju i teretna vozila do 10 tona.

Kako javio reporter "Vijesti" oko 12 sati je više desetina automobila bilo parkirano i čekalo da put bude otvoren za saobraćaj.

Glavni inženjer Dušan Kokić rekao je da će put biti otvoren nakon 12 dana prekida saobraćaja.

Ta dionica Jadranske magistrale zatvorena je od 7. marta zbog klizišta koje je u blizini naselja Markovići presjeklo magistralu u dužini od oko 130 metara.

"Put će biti otvoren samo za putnička vozila, a saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan semaforom. Za početak samo za putnička vozila i male autobuse a kasnije i za veće. Teretna vozila međutim tom dionicom neće moći do daljnjeg", rekao je Kokić radiju Antena M.

Parača: Rano je govoriti o trajnom rješenju

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača, kazao je ranije da će put će biti otvoren samo za putnička vozila, a saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom i biće regulisan semaforom.

Da bi bio uspostavljen privremeni saobraćaj, završena su dva velika propusta na krajevima klizišta, povezana drenažom. Takođe, postavljene su cijevi od jednog metra, koje su učvršćene armiranim betonom, a nasut je i put.

Parača je rekao da je rano govoriti o trajnom rješenju.

"Ekipe rade danonoćno, kako na oštećenom dijelu puta, tako i na mjestu odakle je klizište krenulo. Uključeni su stručnjaci iz zemlje i regiona, činimo sve kako bismo završili istraživanje terena i na osnovu rezultata mogli da pripremimo projekat i trajno riješimo problem", objasnio je Parača.

Galerija

Bonus video: