Minić: Hrapović kvari doktorski etički kodes i kodeks časti

340 pregleda 1 komentar(a)
Valentina Minić, Foto: Demokratska Crna Gora
Valentina Minić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.09.2018. 10:28h

Ministar zdravlja Kenan Hrapović "postupcima, političkim malverzacijama i manipulacijama" kvari doktorski etički kodes i kodeks časti i nepravdom favorizujete "pohlepu" tamo gdje ne bi trebala da postoji, smatra poslanica Demokratske Crne Gore Valentina Minić.

"Vijesti" u Ministarstvu zdravlja saznaju da na spisku od 32 odobrene specijalizacije, a za koje je saglasnost dalo Ministarstvo zdravlja, nema doktorki medicine Milene Petrović i Ksenije Garović, iako im je to Klinički centar prethodno odobrio.

"Da li je moguće da pored svih skandala kojima ste do sada šokirali crnogorsku javnost, kao i zdravstvene radnike, nastavljate svoj beskrupulozni obračun sa humanistima našeg društva i poput nekog inkvizitora stajete na put mladim ljudima koji su željni novog znanja i to baš onog koje Crna Gora toliko izvozi posljednjih decenija, zahvaljujući pogubnoj politici i favorizovanju mediokritetskog društva u kojem vam doktori izgleda prave posebnu pometnju jer je mojim kolegama teško glumiti prosječnog u ovom učmalom sistemu vrijednosti", navela je Minić.

Dodaje da je "očigledno da dvije doktorke, prvorangirane na konkursu za specijalizacije, nijesu bile dovoljno "podobne" niskim kriterijumima".

"Pa su, umjesto da kao prvorangirane i izvrsne dobiju zaslužene specijalizacije za koje su konkurisale, ostale da popunjavanju rupe sistema koje vaši koalicioni grobari uz vašu pomoć kopaju punih 30 godina. Pitam Vas kako to da prvorangirane dotorke za specijalizacije iz psihijatrije i oftalmologije nijesu dobile specijalizacije, a poslednje rangirana doktorka i predzadnje rangirani doktor- jesu dobili specijalizacije? Na osnovu kojih kriterijuma i pravde je izveden ovaj skandal? Da li su za ove dvije specijalizacje stigle prvobitno dvije odluke po konkursu, pa naknadno druge dvije po "diskreciji" ili su 4 odluke o 4 kandidata stigle u isto vrijeme od iste osobe, za samo dvije raspisane specijalizacije? Da li je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pomogao tadašnjoj direktorici KCCG da svojim dopisom stopira edukaciju izvrsnih da bi oni malo manje izvrsni mogli da otmu ono što im ne pripada", navela je Minić

Bonus video: