Vozači na rizik u Foču i Sarajevo

„Trenutno je ovaj put jedan od najgorih u Crnoj Gori i to samo u dijelu kroz teritoriju pljevaljske opštine. Nevjerovatno je da o tome ćute republičke i opštinske službe, i nadležne saobraćajne inspekcije“
582 pregleda 2 komentar(a)
Pljevlja, loš put prema Foči, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, loš put prema Foči, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.03.2015. 06:30h

Put Pljevlja - Čajniče koji je jedina asfaltna veza Pljevalja sa BiH, jedan je od lošijih u državi, sa velikim brojem udarnih rupa, krivina i ulegnuća na asfaltu.

Nevladina organizacija „Zelena akcija“ pozvala je nadležne da „prisile” preduzeće koje brine o putnoj infrastrukturi da sanira oštećenja na tom putu, jer je veoma rizičan.

Posebno je rizično na dijelu ceste na prilazu mjestu Baljenovac, preko planine Kovač, kao i lokacije Karovića poljana i Metaljka. Put je asflatiran 1986. godine, i od tada se povremeno samo krpe rupe.

„Trenutno je ovaj put jedan od najgorih u Crnoj Gori i to samo u dijelu kroz teritoriju pljevaljske opštine. Nevjerovatno je da o tome ćute republičke i opštinske službe, i nadležne saobraćajne inspekcije“, navode u „Zelenoj akciji”.

Put je posebno loš na mjestu bivšeg graničnog prelaza na Metaljci. Tom dionicom svakodnevno prolazi veliki broj vozila i putnika koji putuju u BiH, a među njima i veliki broj studenata koji se školuju u Sarajevu ili Foči. Opština Čajniče, od granične linije, sanirala je dio puta, tako da je razlika vidna.

Savjeti MZ Jugovo, Boljanići, Gotovuša, Poblaće i Potkovač uputili su zahtjev resornom Ministarstvu i Direkciji za saobraćaj od kojih traže da riješe problem.

Iz Direkcije za saobraćaj saopštili su da je planirana rekonstrukcija regionalnog puta Pljevlja-Metaljka, te da će narednih dana početi izrada Glavnog projekta za rekonstrukciju prve dionice Pljevlja-Krće u dužini od 19 kilometara.

Planirana je i rekonstrukcija dionice Pljevlja - Mihajlovica u dužini od 16 kilometara, te dionice Vrulja-Mijakovići u dužini od 8,5 kilometara.

Bonus video: