Pljevlja: Đačić partijskom kolegi opet dao fotelju

Komisija za žalbe nedavno je uvažila žalbu drugog učesnika konkursa Bogdana Bojovića
3 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 06.03.2015. 19:49h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić postavio je svog partijskog druga Gorana Čavića za v.d. komandira službe zaštite i spasavanja Opštine Pljevlja, uprkos činjenici da je Komisija za žalbe poništila njegovu raniju odluku kojom je Čavića izabrao za komandira pljevaljskih vatrogasaca. Komisija za žalbe nedavno je uvažila žalbu drugog učesnika konkursa Bogdana Bojovića, koji je u svojoj žalbi tvrdio da je ispunjavao uslove tražene konkursom.

Umjesto da ponovo odlučuje, Opština Pljevlja je u međuvremenu poništila konkurs raspisan u novembru prošle godine.

Pravnik Božidar Bajić tvrdi da Opština nije mogla da poništi konkurs jer još nije okončan odnosno nije donijeta adekvatna odluka.

“Konkurs se može poništiti samo onda dok nije završeno konkurisanje kako bi se izbjegla mogućnost da poslodavac diskriminiše one kandidate koji mu se ne dopadaju.

Drugi slučaj kada se konkurs može poništiti je kada je došlo do promjene sistematizacije radnih mjesta“, tvrdi Bajić.

Prema njegovim riječima nakon što je komisija prihvatila žalbu Bojovića prvostepeni organ mora da donese odluku o izboru između kandidata koji su učestovali na konkursu, ukoliko ispunjavaju tražene uslove.

U zakonu o zaštiti i spasavanju se jasno kaže da komandir službe može biti samo lice koje ima tehnički fakultet, položen stručni ispit za vršenje poslova rukovođenja službom zaštite i pet godina radnog iskustva na poslovima zaštite i spasavanja.

Bonus video: