Danilovgrad: Druženje sa ženama kojima je dijagnostikovan karcinom dojke

"Naš cilj je da budete zdravo, veselo i da se družimo još makar 50 godina. Od 2008. godine organizujemo druženje, jer želimo da budete sa nama i mimo pregleda, ali i da vam stavimo do znanja da nam je stalo do vas" kazala je Kovačević
224 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2015. 16:28h

U danilovgradskom Domu zdravlja "Dimitrije Dika Marenić" danas je organizovano sedmo druženje sa ženama kojima je u Pilot projektu "Rano otkrivanje raka dojke" dijagnostikovan karcinom dojke.

Menadžment te zdravstvene ustanove od 2008. godine, povodom Dana žena, okuplja žene oboljele od karcionoma dojke.

Ljiljana Braletić, koja je 2010. godine operisala jednu dojku, a par mjeseci kasnije i drugu, kazala je da je njoj i ženama koje su prošle kroz isto što i ona, najviše pomogla upravo direktorica Doma zdravlja Zorica Kovačević.

"Zorica Kovačević je nešto što se neće ubrzo ponoviti", kazala je ona.

Načelnik onkologije dr Nebojša Crnogorac kazao je da su druženja pacijentkinja sa ljekarima, koje godinama organizuje danilovgradski Dom zdravlja, ima višestruki cilj.

"Ovo je divna aktivnost DZ Danilovgrad i Zorice Kovačević koja je sa velikom energijom uspjela da pokrene i projekat skrininga u ovoj ustanovi i koja zaista nesebično pokušava da se pacijentkinje osjete voljenim, paženim, da dobiju poklone", kazao je on.

Crnogorac je rekao da su Klinika za onkologiju i KCCG obezbijedili najnoviji digitalni mamograf i da je za oboljele od karcinoma obezbijeđen visok nivo zdravstvene zaštite.

Savjetnica direktora Doma zdravlja Zorica-Beba Kovačević danas im je uručila prigodne poklone, cvijeće, poželjela im brz oporavak i zahvalila što su se odazvale pozivu.

"Naš cilj je da budete zdravo, veselo i da se družimo još makar 50 godina. Od 2008. godine organizujemo druženje, jer želimo da budete sa nama i mimo pregleda, ali i da vam stavimo do znanja da nam je stalo do vas. Poklone koje smo vam pripremili ove godine obezbijedili su novi vlasnik KAP-a Veselin Pejović, vlasnik 'Kalie' Miloš Golubović i organizacija 'Zdava Doma Montenegrina'," kazala je Kovačević.

Ona se zahvalila ovogodišnjim sponzorima i istakla da ih je iskustvo iz Pilot projekta dovelo do ideje da prave druženje za žene koje su operisane od karcinoma.

"To je za njih veoma stresno i značajno je da razmjene iskustva, prenesu ih onima koje tek očekuje operacija, da se druže, izađu iz kuće. Mi smo edukovali porodice svake žene kojoj je nalaz bio sumnjiv, objasnili im sa kakvim će problemima da se srijeću.. Želja nam je da im obezbijedimo besplatne karte za pozorište, bisokope, sportske i kulturne manifestacije, prevoz..", kazala je ona.

Galerija

Bonus video: