Nevrijeme izmorilo sestre Jegdić: Prvo ih spašavao brat, pa žabljački spasioci

sestre Božidarka i Zorica Jegdić su se iz Šavnika pješice zaputile prema svojoj kući. Pješačile se desetak kilometara i na izlasku iz tunela Ivica ostale bez snage
58 pregleda 9 komentar(a)
put Šavnik - Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
put Šavnik - Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 05.03.2015. 20:48h

Pripadnici žabljačke Službe zaštite i spasavanja spasili su danas dvije sredovječne žene iz šavničkog sela Provalija.

Sestre Božidarka i Zorica Jegdić su se iz Šavnika pješice zaputile prema svojoj kući. Pješačile se desetak kilometara i na izlasku iz tunela Ivica ostale bez snage.

U pomoć su telefonom pozvale brata koji je uz puno napora, gazeći visok snijeg, došao do njih.

"Jednu od njih je nosio nekoliko kilometara do prve kuće u selu, ponestalo mu je snage, pa je u pomoć pozvao pripadnike šavničke Službe zaštite i spasavanja. Pošto su svi bili angažovani na spašavanju zavijanih kod tunela Vojnik, apel je stigao do nas. Naši članovi su krenuli sa dvoje sanki. Sve vrijeme su bili u kontaktu sa njihovim bratom, jer je to bio jedini način da stignu do jedne od sestara koja je ostala kod tunela. On ih je sačekao na dogovorenom mjestu, odakle je sa njima pošao do sestre koju su pronašli mokru i promorzlu. Nakon skoro dva sata, akcija je uspješno završena", rekao je Drago Popović, šef žabljačkih spasilaca.

Ranije danas, prije nego su se uključili u akciju spašavanja sestara Jegdić, pripadnici Službe zaštite i spasavanja iz Žabljaka su motornim sankama prevezli čovjeka do pet kilometaa udaljenog Virka.

U pitanju je teški bubrežni bolesnik, koji se iz Pljevalja vraćao sa dijalize.

Bonus video: