Osnovan Novi sindikat ŽICG

69 pregleda 0 komentar(a)
ŽICG, Željeznica, Foto: Zoran Đurić
ŽICG, Željeznica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.03.2015. 15:53h

U Podgorici je formiran Novi sindikat Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) koji će, djelovati u okviru Unije slobodnih sindikata (USSCG) kao reprezentativne nacionalne sindikalne centrale.

Iz USSCG je saopšteno da je osnivačka skupština Novog sindikata ŽICG održana u srijedu.

"Ideja o formiranju novog sindikata na nivou ŽICG sazrela je i realizovana u trenutku kada je oko 240 zaposlenih potpisalo incijativu za formiranje novog sindikata i pristupnicu o dobrovoljnom članstvu", navodi se u saopštenju USSCG.

Razlog formiranja Novog sindikata, kako je objašnjeno, leži u činjenici ogromnog nezadovoljstva velikog broja zaposlenih dosadašnjim radom postojećeg sindikata, kao i u želji da se u narednom periodu posvećeno i iskreno bore za što bolji ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih i unaprijede socijalni dijalog sa poslodavcem.

"Kao članica USSCG, Novi sindikat će aktivno učestvovati u svim aktivnostima koji su u cilju zaštite interesa i prava svih zaposlenih i građana", navodi se u saopštenju.

Delegati osnivačke skupštine, njih 115, izabrali su i usvojili Pravila o radu Novog sindikata i na demokratski način izabrali rukovodstvo na čelu sa predsjednikom, Draganom Miranovićem.

"Novi sindikat će se u narednom mandatnom periodu truditi da svojim radom opravda povjerenje svih potpisnika pristupnica o dobrovoljnom članstvu i onih koji će tek postati članovi, a zadovoljstvo zaposlenih biće prioritet u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: