Opština: U Herceg Novom je situacija pod kontrolom

0 komentar(a)
nevrijeme, kiša, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
nevrijeme, kiša, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.03.2015. 16:17h

Iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi su reagovali na navode NVO "Centar za monitoring, istrage, borbu protiv korupcije i vladavinu prava", povodom problema koje su izazvale obilne padavine na području hercegnovske opštine.

"Ovo saopštenje od početka do kraja vrvi od neistina i proizvoljnosti - od toga da kiša neprestano pada 24 sata, pa do toga da su građani i ovaj put ostavljeni na cjedilu kad im je bilo najteže. Ni jedan od navod ove NVO nije tačan. Istina je da su od ranog jutra sve javne službe na terenu i da otklanjaju posljedice nevremena i pomažu građanima čiji su objekti i imanja ugroženi. Istina je da je u lokalnoj upravi mobilno stanje. Svi redovni sastanci su otkazani, predsjednik opštine je formirao Krizni štab koji se sastao i dogovoreno je da se podigne stepen pripravnosti svih javnih preduzeća i službi i da se organizuju 24-očasovna dežurstva. Građani kojima je potrebna pomoć mogu da se jave na telefon 321 564 u Opštini gdje su takođe organizovana dežurstva", navodi seu reagovanju.

Predsjednik opštine Nikola Gojković, kako je saopšteno, od jutros sa saradnicima obilazi teren i razgovara sa ugroženim građanima.

"Riječju čine se maksimalni napori da se posljedice ove vodene stihije što prije otklone. Svi resursi lokalne samouprave su angažovani na tim zadacima. Obilna kiša koja ne prestaje da pada od ponoći izazvala je mnogo problema na području naše opštine ali je situacija pod kontrolom. Mnogo toga je urađeno i brojni problemi sanirani", kazali su iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi, dodajući da će "zbog širenja dezinformacija, panike i narušavanja ugleda lokalne samouprave" nadležnim pravosudnim organima procesuirati "Centar za monitoring, istrage, borbu protiv korupcije i vladavinu prava".

Bonus video: