Herceg Fest: Žalimo, manifestacija ostavila ružan utisak

1 komentar(a)
Herceg Novi, festiival, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, festiival, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.03.2015. 16:15h

Iz javne ustanove kulture Herceg Fest izražavaju „žaljenje jer karnevalska lutka nije opravdala traženu (željenu) funkciju“.

Predsjednik Opštine Nikola Gojković najavio da će tražiti odgovornost jer se velika lutka koja je predstavljala novskog karnevala raspala prije nego što je sa kamiona iznesena na plažu Bijela vila gdje se tradicionalno organizuje suđenje krivcu za sve nedaće koje su snašle Herceg-Novi. Bilo je očigledno da Karneval nije napravljen kako treba.

Prvi čovjek opštine tim povodom izjavio da je ovogodišnji Praznik mimoze bio kvalitetan, ali da je završna manifestacija cvijetne fešte “ostavila ružan utisak na sve one koji su u subotu bili na Škveru”.

Iz Herceg festa tvrde da su „sve pripreme oko organizacije završnog dana 46. Praznika mimoze su obavljene besprekorno, ali je problem nastupio prilikom transporta lutke iz Podgorice gdje je rađena, do luke Škver jer je prilikom transporta došlo do djelimičnog oštećenja lutke“.

„Kako autorka - akademska vajarka Tanja Topuzoski iz Podgorice nije ispoštovala Ugovor, čime ovaj posao smatramo nezadovoljavajuće izvedenim, to ni JUK Herceg fest kao Naručilac nije u obavezi da isplati ugovoreni honorar“, zaključuje se u saopštenju Herceg Festa, uz konstataciju da je „splet nepredvidljivih okolnosti doveo do oštećenja lutke“.

Bonus video: