Čitalac reporter: Kako se zamuti more u par koraka

Na fotografijama se vidi kako je sa obližnjeg gradilišta izvučeno crijevo do stepenica koje se nalaze na samom ulasku u plažu
96 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2015. 14:51h

Čitalac "Vijesti" iz Petrovca je poslao redakciji fotografije koje po ko zna koji put pokazuju kako se u Crnoj Gori firme odnose prema opštem dobru.

Na fotografijama se vidi kako je sa obližnjeg gradilišta izvučeno crijevo do stepenica koje se nalaze na samom ulasku u plažu.

Tako je mulj prvo prekrio stepenice, a zatim i zamutio vodu, obojivši lijepu plavu površinu vode u prljavu braon.

Nije rijetkost

More koje je bilo potpuno žuto i fekalije i nesnosni smrad koji se širio glavnom gradskom rivom, bila je slika Petrovca sredinom februara kada je naočigled brojnih mještana i posjetilaca došlo do izlivanja kanalizacije direktno u more.

Do incidenta je došlo oko 13.30 časova, kada su radnici ispod hotela "Rivijera Kristal", kako je "Vijestima" rečeno u Mjesnoj zajednici, započeli izmještanje crpne stanice.

"Duž čitavog šetališta u Petrovcu more je kafeno i žuto od fekalija. Smrad se širi i na širu zonu. Glavni uzrok je nelegalno izmještanje crpne stanice ispod hotela u izgradnji, "Rivijera Kristal", kazao je tada za "Vijesti" član Upravnog odbora MZ Petrovac Petar Odžić.

Pored toga što se sedmicama fekalije ulivaju direktno u more, stariji ljudi do svojih kuća su prinuđeni da preskaču neobezbijeđene šahte i bušotine.

"Kao član MZ Petrovac moram Vam reći da već četiri mjeseca nijesmo dobili odgovor od nadležnih o kakvom se projektu radi, kao ni ko je izvođač radova. Sve inspekcije u opštini i državi su upoznate i niko ne reaguje", kazao je tada Odžić.

Galerija

Bonus video: