Spaljen Vlastoljub Dangubić: Omađij'o i prevario narod

“Stvari u komuni novskoj su se dodatno zagovnale kad je zvao onu kompaniju Rahat Lokum da nam napravi kolektor za kanalizaciju. Tobož u rekordnom vremenu, prije sezone,ma koje to bješe sezone?! Evo, kolektora za razgovnjavanje još nema, samo što nije, fekalije cure đe stignu..."
95 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2015. 14:05h

Spaljivanjem karnevala Vlastoljuba Dangubića, krivca za sve nedaće Novljana u protekloj godini, danas je u Herceg Novom završen 46. Praznik mimoze.

Vlastoljubu Dangubiću sudilo se zbog "izdaje, prevare, omađijavanja naroda i unošenja razdora “.

"Sav posao oko koga se Vlastoljub Dangubić savijao i umarao bilo je micanje njegovih usana, jezika i grla, jer je svo vrijeme prič'o, obećavao, išao na radne ručkove i svečane večere, jeo, pio i punio sebi špagove i putov'o po svijetu, nekad sam na svoju ruku, nekad po direktivi”, navodi se, između ostalog, u optužnici koju sročio kolumnista Novskih novina Željko Černous, alijas Škrabalo Brzić.

“Zamađijao je ovdašnji živalj brojnim lažima koje je ponavljao i ponavljao da su ga čak i najbliži njegovi saradnici zbog toga omrzli i nazvali Papagalo. Obećo je novu školu u Igalu,novu Autobusku stanicu u Igalu, obeć'o je nove hotele,nova radna mjesta,nove kulturne i turističke sadržaje”, samo je dio optužnice.

Tužilac je Dangubića optužio i za nekvalitetne radove na kolektoru-investiciji vrijednoj preko 18 miliona eura.

“Stvari u komuni novskoj su se dodatno zagovnale kad je zvao onu kompaniju Rahat Lokum da nam napravi kolektor za kanalizaciju. Tobož u rekordnom vremenu, prije sezone,ma koje to bješe sezone?! Evo, kolektora za razgovnjavanje još nema, samo što nije, fekalije cure đe stignu, Šetalište razvaljeno i da ne nabrajam, a prođoše ne jedna, no dvije sezone. Uzaludne. Ali ne. Vlastoljub se nije dao ni osjećao kriv. Svi su drugi krivi, samo ne on”, navela je, tužiteljka magistrica Magistra Vita. Uzaludni branilac optuženog - Živko Uzmipara “pošto je i sam bio žrtva iluzije okrivljenog, nije imao ni volje ni želje da ga od optužbi brani”.

Sudija Vremenko Tempo Pravdić donio je odluku da se Vlastoljub Dangubić spali: “užgajte karnevala Dangubića i pretvorite ga u dim,a zajedno sa njime i sve ono što nije valjalo dosad".

U program suđenja Karnevalu učestvovali su glumci Hercegnovskog pozorišta. Gradska muzika, mažoretke, trombonjeri, klapa "Stari kapetan" i klonovi.

Za mjesec dana trajanja Praznika mimoze , koji završava danas, bilo je organizovano 40 tak zabavnih, turističkih i kulturnih programa , kao i brojna sportska takmičenja.

Galerija

Bonus video: