Šukoviću dnevnice za tri godine 21.000 eura

Mile Šuković tvrdi da je od 2007. do 2009 najviše putovao u Srbiju gdje je dnevnica 140 eura, pa ako se ostane nekoliko dana na sajmu...
88 pregleda 0 komentar(a)
Mile Šuković, Foto: Dragana Šćepanović
Mile Šuković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.02.2015. 15:39h

Bivši šef lokalnog parlamenta Mile Šuković je za dnevnice za službena putovanja tokom tri godine potrošio, prema podacima sekreterijata za finansije, oko 21.000 eura.

Tokom 2007. Šuković je na ime dnevnica iz opštinske kase dobio 6.304, a naredne dvije godine 7.755, odnosno 7.865 eura.

Šuković je za dnevnice tokom 2010. i 2011. godine potrošio 2.450, odnosno, 958 eura. U naredne dvije godine ti iznosi su bili 825 i 1.199 eura.

Tokom 2014, predsjedniku lokalnog parlamenta nijesu isplaćivane dnevnice.

Ranije je aktuelna predsjednica Opštine Željka Vuksanović saopštila da je predsjednik sindikata, a bivši vozač zaposlen u sekreterijata za opštu upravu Darko Bulatović za isti period potrošio oko 12.000 eura. Iako je vozio i druge funkcionere, Bulatović je najčešće bio Šukovićev vozač tokom perioda na koji se podaci o enormnim dnevnicama odnose.

Pričom o trškovima nova vlast prikriva svoju nesposobnost

Prema Šukovićevim riječima, pisanje na temu njegovih dnevnica je, kako je kazao, “znak konstantnog neprijateljskog stava “Vijesti” prema njemu.

On je kazao da sumnja u tačnost podataka iz lokalne uprave. Kako kaže i ranije su saopštavani netačni podaci.

Šuković ne vjeruje podacima lokalne uprave: Zgrada SO Kolašin

Prema njegovim riječima i informacijama iz kabineta predsjednice da je tokom kolacione vlasti Demokratske partije socijalista i Šukovićeve Grupe birača, samo za jedna dan na Ski-centru, na hranu i piće potrošeno 10.000 eura, netačna je.

Šuković tvrdi da su nekada vjerovatno pod dnevnicama knjiženi i ugovori o djelu

„Nijedan od tih računa nije se odnosio na hranu i piće. Zbog toga imam razlog da sumnjam u istinitost podataka koje ste dobili od aktuelne vlasti, a koji se tiču dnevnica za službena putovanja. Zbog čega gledate troškove za samo te tri godine, zbog čega ne i za ostalih pet, tokom kojih sam bio na funkciji? Bio sam funkcioner i putovao. Dnevnica za Srbiju je, mislim, oko 140 eura, a dešavalo se, recimo, na sajmovima turizma da se ostaje i po pet dana. Izračunajete koliko je to”, kazao je bivši predsjednik Skupštine opštine za „Vijesti“.

Šuković napominje da je, kako kaže, vrlo vjerovatno da su pod „dnevnice za službena putovanja“, nekad knjiženi i ugovori o djelu, za kako kaže vanredne poslove. On tvrdi da nijedan euro nije potrošio mimo zakona.

„Pisanje o troškovima koje sam, navodno, pravio je način da nova vlast prikrije svoju nesposobnost. To je način da se skrene pažnja od problema koji ih guše, a koje nijesu u stanju da riješe“, zaključio je Šuković.

Za gorivo dnevno trošili 3.219 eura

„Vijesti“ su ranije pisale da su tokom 2008. godine samo za jun, avgust, septembar i oktobar opštinski službenici za gorivo su potrošili 250.511 eura.

Na zbirnim nalozima za plaćanje koje je tada dostavio Jugopetrol AD Kotor lokalnoj upravi piše da je u opštinska vozila u junu natočeno goriva u vrijednosti od 67. 000 eura, a skoro identični iznosi, od 67.600, odnosno 67.605 eura su na računima za septembar i avgust. U desetom mjesecu opštinski funkcioneri bili su „štedljiviji“ i, očigledno, malo više bili u kancelarijama nego na putu, pa su na benzinskim pumpama potrošili oko 28.000 eura.

Kada se 61.324 litra goriva kupljenog u avgustu podijeli sa brojem radnih dana, kojih je tog mjeseca bilo 21, dolazi se do podatka da su opštinski funkcioneri dnevno trošili 2.920 litara, odnosno, 3.219 eura.

Bonus video: