PRIPREMLJENA POMOĆ ZA MAKEDONIJU

Crna Gora poslala humanitarnu pomoć poplavljenima u Albaniji

3 komentar(a)
Albanija poplave, Foto: Reuters
Albanija poplave, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2015. 16:49h

Crna Gora uputila je Albaniji, pogođenoj poplavama, humanitarnu pomoć vrijednu 50.000 eura, dok je pomoć za poplavljene u Makedoniji pripremljena u petak i čeka dalju koordinaciju nadležnih organa dviju država.

"Shodno zahtjevu koji je uputila Republika Albanija, zbog velikih poplava koje su pogodile tu državu, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Crveni krst Crne Gore izdvojili su 1.300 ćebadi, 300 kabanica, 15 šatora (za 5 osoba), 200 pari gumenih čizama, 200 kuhinjskih setova (x5) i 1.000 podmetača. Proces slanja pomoći koordinirao je Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija putem Mehanizma za civilnu zaštitu EU", navodi se u saopštenju Vlade.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore uputio je 13. februara, ponudu pomoći Makedoniji i to na osnovu Sporazuma Vlade Crne Gore i Vlade Makedonije o saradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa, koji je potpisan u Podgorici 25. decembra 2008. Ponuđeno je: 200 ćebadi, 200 kabanica, 200 pari čizama, 200 kuhinjskih setova (x5) i 1000 podmetača.

"Direkcija za zaštitu i spasavanje Makedinije je informisala nadležne organe u Crnoj Gori da Makedoniji u ovom trenutku nije potrebna humanitarna pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama", navodi se u saopštenju Vlade.

Preporučujemo za Vas